9.6.21

«Δεν είναι αθώοι»: Οι ναζί Χρ. Παππάς και Α. Θεοδώρου στη φυλακή


 

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» και του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά.

Οκτώ μήνες μετά την 7η Οκτώβρη, που η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και όλα τα καταδικασμένα μέλη της βρίσκονται στη φυλακή.

Όλα; Όχι. Διαφεύγουν ακόμα δύο… Οι καταζητούμενοι Χρήστος Παππάς και Άκης Θεοδώρου.

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χ.Α., μετά τον Μιχαλολιάκο, Χ. Παππάς, καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ο Α. Θεοδώρου, μέλος της και καταζητούμενος για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση στον Ε.Κ.Χ. «Φαβέλα» το 2018, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι χάρη στην ανευθυνότητα ή από επιλογή, από κοινού, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Να διαφύγει; Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αυτό σας το λέω κατηγορηματικά». 

(…) «όταν ληφθεί η απόφαση από το δικαστήριο, οι συνάδελφοί μου θα κάνουν τη δουλειά τους».

Αυτά έλεγε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Σ. Μπαλάσκας, συνδικαλιστής και εκπρόσωπος των αστυνομικών, τον περασμένο Οκτώβρη. 

Είτε κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους, λοιπόν, είτε είναι περισσότερο πιθανό να κερδίσεις το λαχείο από το να υπάρξει φυγόποινος ή φυγόδικος ναζί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σ. Μπαλάσκα…

Την στιγμή που οι κυβερνώντες δαπανούν τεράστια ποσά για προσλήψεις αστυνομικών και αγορά καινούργιων οχημάτων για την αστυνομία, την στιγμή που οι υπάλληλοι της αστυνομίας εξαντλούν τα βίαια ένστικτά τους (με εντολή Χρυσοχοΐδη) σε πορείες διαμαρτυρίας και γειτονιές, έναντι πολιτών που ειρηνικά διαδηλώνουν ή παίρνουν μια ανάσα σε μια πλατεία, ως επίδειξη της υπεροχής τους στην καταστολή, την ίδια στιγμή ξεφεύγουν κάτω από τη μύτη τους φυγόποινοι ή φυγόδικοι ναζί.

Με τον φασισμό και τα μορφώματά του δεν ξεμπερδέψαμε στις 7 Οκτώβρη. 

Παρακλάδια της συμμορίας της Χ.Α., χωρίς να χάσουν χρόνο συνεχίζουν να συσπειρώνονται σε νέους κομματικούς σχηματισμούς, με ενορχηστρωτές και υποκινητές ακόμη και καταδικασμένα πρώην μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Και γνωρίζουμε τον τρόπο δράσης τους…

Δεν ξεχνάμε τα τάγματα εφόδου τους και τα πογκρόμ κατά μεταναστών, πολιτικών αντιπάλων, οποιουδήποτε τολμούσε να είναι κάτι διαφορετικό, που δεν χωράει στην φασιστική, ναζιστική, θανατηφόρα ιδεολογία τους.

Είμαστε εδώ και απαιτούμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υ. Προ. Πο «να κάνουν τη δουλειά τους» και να στείλουν τους ναζί Χ. Παππά και Α. Θεοδώρου εκεί που ανήκουν: στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.