18.2.21

«2.000 παιδιά παγώνουν στον Καρά Τεπέ»




"Κρυώνω… Από την αδιαφορία  και τον κυνισμό σας."

Κρυώνω…

Δεν με παγώνει η Μήδεια που σκοτώνει τα παιδιά της, ούτε η κακοκαιρία Μήδεια που λυσσομανά, χτυπώντας μας άγρια με τη μανία του  παγωμένου βοριά.

Κρυώνω…

Από την αδιαφορία  και τον κυνισμό σας.

Περισσότερο κι από τα προσφυγόπουλα, εσάς λυπάμαι.

Κρυώνω, γιατί είστε ξοφλημένοι…

Τ.Ρ

 

Τούτες τις παγωμένες άγριες νύχτες  του λυσσασμένου βοριά η σκέψη μας βρίσκεται στους συνανθρώπους μας  στον Καρά Τεπέ. Επτά χιλιάδες ψυχές. Δύο χιλιάδες παιδιά. Έρμαια της Μήδειας, που παγώνει τα κορμιά και αδειάζει το βλέμμα.

Δε φταίει η Μήδεια. Δε φταίνε τα καιρικά φαινόμενα. Οι άνθρωποι φταίνε για το δράμα του Καρά Τεπέ. Ο κυνισμός, η αναλγησία και προπάντων η αδιαφορία.  Για τις σκηνές χωρίς θέρμανση. Για τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους στην παγωμένη κόλαση.   

Υπάρχει άραγε Μυτιληνιός που να μην γνωρίζει ότι δύο χιλιόμετρα από την πόλη του υπάρχει ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης;

Σήμερα η Μυτιλήνη γιορτάζει τη μνήμη  του πολιούχου της Άγιου Θεόδωρου. Η εκκλησία σιωπά. Η Μητρόπολη Μυτιλήνης τόσα χρόνια δεν έχει πει ένα λόγο συμπόνιας για τους πρόσφυγες. Σα να μην υπάρχουν.

Ένα πανό αναρτήθηκε χτες το βράδυ έξω από τη Μητρόπολη συνοψίζοντας εύστοχα το έγκλημα:

«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται στον Καρά Τεπέ»

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μαζί με δεκαέξι δημοτικούς συμβούλους φερέφωνα μιας απάνθρωπης πολιτικής θέλουν να «εξαφανίσουν» τους πρόσφυγες.

Ένα πανό αναρτήθηκε στο παλιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης στην προκυμαία

«2.000 παιδιά παγώνουν στον Καρά Τεπέ»

Σήμερα, όταν κάθε λογικός άνθρωπος που κρυώνει, σκέφτεται το Καρά Τεπέ, η ανάρτηση των δύο αυτών πανό, έρχεται σαν  σπίθα, που μπορεί να μην μας ζεσταίνει, ρίχνει όμως φως στην μαυρίλα που μας περιβάλλει.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.