5.10.20

Δήλωση της Χρ. Παπαδοπούλου, δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α.

 


Ζητήσαμε από την Χρύσα Παπαδοπούλου, να κάνει μια σύντομη αποτίμηση των 5,5 χρόνων της Δίκης της Χρυσής Αυγής και να κάνει μια εκτίμηση για το τελικό της αποτέλεσμα. Διαβάστε παρακάτω τη δήλωσή της.


 

«Είναι αρκετά δύσκολο να γίνει σε λίγες γραμμές η αποτίμηση μιας δικαστικής μάχης που κράτησε πεντέμισι χρόνια. Ένα είναι σίγουρο: η δίκη αυτή έχει παράξει αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα, πριν καν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Η εικόνα επέλασης των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ το Σεπτέμβρη του 2013 είναι παρελθόν. Η οργάνωση έμεινε στις τελευταίες εκλογές εκτός Βουλής, χωρίς κοινοβουλευτικά προνόμια, τριχοτομημένη, χωρίς προοπτική συνεργασιών με κανένα άλλο ακροδεξιό ή ναζιστικό σχηματισμό, αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ, απομονωμένη κοινωνικά και πολιτικά. Όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαν να ανατραπούν με μία αθωωτική απόφαση. Δεν νομίζω, όμως, ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. 

Το δικαστήριο θα πρέπει να τοποθετηθεί εγγράφως στο σκεπτικό του για την πληθώρα των αποδεικτικών στοιχείων που εισφέρθηκαν ενώπιον του και είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν θα είναι εύκολο να παραβλέψει ή να αλλοιώσει στοιχεία της δικογραφίας, όπως έκανε η εισαγγελέας στην προφορική της πρόταση. Πιστεύω ότι το δικαστήριο θα σεβαστεί το αποδεικτικό υλικό και θα αχθεί σε μια καταδικαστική κρίση, όχι μόνο για τα μέλη της ΧΑ που τέλεσαν τις επιμέρους εγκληματικές ενέργειες (δολοφονία Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) αλλά και για αυτούς που εκπαίδευσαν και όπλισαν τα μέλη, δηλαδή την ίδια την ηγεσία της ΧΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.