18.10.20

Από την επίσκεψη στον Ελαιώνα


 Συγκλονιστική είναι η κατάσταση που βρήκαμε στον Ελαιώνα κατά την επίσκεψή μας για παράδοση ειδών στους πρόσφυγες την Παρασκευή 16/10/2020 από αντιπροσωπεία ντόπιων και προσφύγων του ΣΥΠΡΟΜΕ. 

Άνθρωποι στριμωγμένοι επιβιώνουν ακόμα σε σκηνές μέσα στον καταυλισμό και 2 οικογένειες προσφύγων με παιδιά βρίσκονται απέξω από την είσοδο στο δρόμο πάνω σε ένα στρωσίδι, γιατί τους απαγορεύεται να μπουν μέσα. Η κυβέρνηση δίνει οδηγίες να μένουν εκτός δομών και χωρίς καμιά άλλη παροχή ή πρόβλεψη για διανυκτέρευση, μέχρι να βγουν αποτελέσματα από τα τεστ για κορονοϊό, παρότι οι πρόσφυγες αυτοί πέρασαν από τεστ μόλις έφτασαν στην Κρήτη και πριν φύγουν για την Αθήνα. Από τον καταυλισμό δεν τους παρέχεται ούτε ένα πιάτο φαγητό.  

Ο Ελαιώνας είναι σε καραντίνα μέχρι τη Δευτέρα. Οι πρόσφυγες ανήμποροι υπομένουν την κατάσταση χωρίς τα στοιχειώδη και για όσους μένουν σε σκηνές επιπλέον προβλήματα με λίγες χημικές τουαλέτες,  έκθετοι στον ήλιο και τη βροχή. 

Παραδώσαμε  τα είδη που είχαμε συγκεντρώσει με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και δώσαμε μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα. Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΠΡΟΜΕ συγκεντρώσαμε χρήματα για να πάρουμε σκηνές και υποστρώματα για τις 2 οικογένειες των προσφύγων που θα διανυκτέρευαν έξω από τον Ελαιώνα. 

Ο αγώνας χρειάζεται να συνεχιστεί για ελευθερίες, άσυλο, δικαιώματα, στέγαση στις γειτονιές μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες για τους πρόσφυγες. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.