14.9.20

Αντιφασιστική Πορεία για τον Παύλο Φύσσα // Θεσσαλονίκη

 


Επτά χρόνια έχουν περάσει από τότε που διαβάζαμε την είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ενός αντιφασίστα καλλιτέχνη από το Κερατσίνι Πειραιά. Μια δολοφονία, που μετά το αρχικό μούδιασμα όλων, έβγαλε στους δρόμους ένα συγκλονιστικό αντιφασιστικό κίνημα. Ένα κίνημα που έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις μικρές επαρχιακές πόλεις. Ένα κίνημα που έβγαλε μια πελώρια κραυγή «Φτάνει πια». 
Στο τέλος μιας μακράς διαδρομής με καθυστερήσεις στις δικασίμους, δύσκολες στιγμές μέσα στις δικαστικές αίθουσες, μια Μάγδα Φύσσα που την αγκαλιάσαμε και μας αγκάλιασε κι αυτή όλ@ μας, φτάνει η στιγμή του απολογισμού. Στις 7 Οκτώβρη 2020 ανακοινώνεται η δικαστική απόφαση. Χρειάζεται μεγάλη μαζικότητα έξω από τα δικαστήρια. Χρειάζεται η κραυγή μας να διαπεράσει τους τοίχους του Εφετείου και να φτάσει μέσα στην αίθουσα. Ειδικά μετά την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση όλων των κατηγορουμένων πλην του Ρουπακιά και μετατροπή σε πλημμέλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Είναι δίκη-σταθμός για το αντιφασιστικό κίνημα. Ακόμα κι αν δεν έχουμε την παραμικρή αυταπάτη για τον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η αστική δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν ξέρουμε τη στοργή, την οποία το σύστημα επιφυλάσσει απέναντι σε φασίστες. Ακόμα κι αν ξέρουμε ότι με μια καταδικαστική απόφαση δεν τελειώνει τίποτα. Ακόμα και αν ξέρουμε ότι όσο δεν ξεμπερδεύουμε με τις συστημικές αιτίες που τροφοδοτούν τον φασισμό, αυτός δεν εξαφανίζεται. Ακόμα και στις στιγμές που δείχνει να υποχωρεί για λίγο. Ωστόσο, μια καταδικαστική απόφαση θα μας δώσει δύναμη για να συνεχίσουμε να παλεύουμε το θηρίο του φασισμού. Θα ενδυναμώσει μια ολόκληρη γενιά αντιφασιστριών για τις σκληρές μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Δύο περίπου εβδομάδες πριν τη δίκη, σας καλούμε όλες, όλ@ και όλους να γεμίσουμε την Καμάρα για την επέτειο των 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου.
18 Σεπτεμβρίου 18:30
Καμάρα
Αντιφασιστική Πορεία
Ανοιχτή Συνέλευση
για έναν αντιφασιστικό/αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.