26.8.20

Η Χρυσή Αυγή έμεινε χωρίς ευρωβουλευτή

 


Σχόλιο από το Antinazi Zone

 

Στις 21 Αυγούστου έμεινε χωρίς ευρωβουλευτή. Στις 24/8 δέχτηκε μπουκάλια με νερό σε ψησταριά της Καλαμάτας από ομάδα αντιφασιστών. Προφανώς ο Φύρερ Μιχαλολιάκος δεν πρέπει να είναι στα καλύτερά του αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με την ΧΑ ο Α. Κωνσταντίνου διαγράφηκε γιατί ψήφισε υπέρ της χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ για το προσφυγικό. Σύμφωνα με τον ίδιο αποχώρησε γιατί διαφωνούσε με την γραμμή του κόμματος. 

 

Ανεξάρτητα με το τι πραγματικά ισχύει το πλήγμα για την Χρυσή Αυγή είναι σημαντικό. Τόσο οικονομικά καθώς χάνεται μια ακόμα πηγή χρηματοδότησης, όσο και πολιτικά καθώς ο Κωνσταντίνου είναι παλιός Χρυσαυγίτης και είχε πάρει 25.000 σταυρούς στις Ευρωεκλογές του 2019 με σταυρωμένα ψηφοδέλτια από το κόμμα και με το τέχνασμα Μιχαλολιάκου όσον αφορά τα επώνυμα στο ψηφοδέλτιο (ώστε να εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο οι τότε εκλεκτοί του Λαγός και Κωνσταντίνου).

***

Είναι προφανές ότι ο Κωνσταντίνου «ανακάλυψε» διαφωνίες με την Χρυσή Αυγή καθώς βλέπει ότι το καράβι μπάζει νερά εν αναμονή και της δικαστικής απόφασης που αναμένεται μέσα στο Φθινόπωρο.

Ο Κωνσταντίνου ήταν πρόεδρος του μορφωτικού ιδρύματος ΑΙΓΙΣ, μέλος της Κ.Ε. και του Πολιτικού Συμβουλίου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή».

Είναι ακραιφνής εθνικοσοσιαλιστής,  μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη της ΧΑ όπου μαζί με τον δικηγόρο και αδελφό του Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλια, πάσχισαν να πείσουν το δικαστήριο ότι η ΧΑ δεν είναι ναζιστική ή φασιστική οργάνωση.

***

Σε μια φάση όπου η ΧΑ προσπαθεί να επανασυσπειρώσει δυνάμεις και να ανασυνταχτεί οργανωτικά ώστε να ανταγωνιστεί το κόμμα Κασιδιάρη και να ξαναμπεί στην βουλή και σε συνδυασμό με μια θετική δικαστική απόφαση να παραμείνει στο προσκήνιο, η εξέλιξη με τον Κωνσταντίνου την αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο.

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ταυτόχρονα και την ποιότητα των στελεχών των νεοναζί όπου βασικό κίνητρο των ενεργειών τους είναι οι βουλευτικοί και ευρωβουλευτικοί μισθοί.

Ωστόσο μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα οικονομικής κρίσης, ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, προσφυγικού δράματος και πολιτικού κενού, οι απανταχού ακροδεξιοί και νεοναζί θα τείνουν να βρουν φως στο τούνελ ανεξάρτητα με την πολιτική μορφή που τελικά θα έχουν. Και το σύστημα θα φροντίσει να βρουν την αναγκαία χρηματοδότηση γιατί ξέρει ότι θα τους χρειαστεί στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι να μπορέσει η Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα να βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις ώστε να βάλουν φραγμό στην μετακίνηση του πολιτικού εκκρεμούς προς την ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.