15.6.20

Απόλυτο φιάσκο το 2ο Makedonian pride




Σχόλιο από το Antinazi Zone

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα πραγματοποιήθηκε προχθές, Σάββατο 13 Ιουνίου, το 2ο Makedonian pride από θρησκόληπτους, ρατσιστές και χουντικούς της εθνικιστικής ομάδας του ιερού λόχου. Παρόλο που οι φασίστες πανηγυρίζουν, η αλήθεια είναι ότι για ακόμη μια φορά οι θρασύδειλοι δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την φιέστα μίσους τους μέσα στην πόλη. Στα σάιτ τους κάνουν λόγο για «τεράστια επιτυχία», ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις.




Πως μπορούν να κάνουν λόγο για «επιτυχία» όταν μέχρι την τελευταία στιγμή απ’ τον φόβο τους κρατούσαν κρυφό το μέρος που θα διεξάγονταν το φεστιβάλ;

Για την ιστορία της υπόθεσης, το μέρος ανακοινώθηκε μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη ενώ παράλληλα αναγκάστηκαν να πάνε στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, έναν απομονωμένο, αχρησιμοποίητο χώρο στην άκρη της πόλης της Θεσσαλονίκης.


 
Μπαίνει κάποιος στο σάιτ τους και διαβάζει για «μεγάλη συμμετοχή», την στιγμή που στις φωτογραφίες φαίνονται το πολύ 50 άτομα. Κι εδώ να σημειώσουμε ότι συμμετείχαν φασίστες κι από τις γύρω περιοχές όπως η Καβάλα και η Καστοριά, ενώ που όλα τα σάιτ και τα μπλογκς του εθνικιστικού χώρου (ΕΛΑΣΥΝ κ.α.) διαφήμιζαν τη «μοναδική» τους εκδήλωση.

Το μάθημα που πήραν πέρσι, εξαιτίας των γρήγορων αντανακλαστικών του αντιφασιστικού κινήματος που κατάφερε να ακυρώσει  το 1ο Makedonian pride στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, φαίνεται να μην μπορούν να το βγάλουν από το μυαλό τους και είναι γεμάτοι φόβο απέναντι στις αντιδράσεις της κοινωνίας. 

Γι’ αυτό έσπευσαν να απειλήσουν με μηνύσεις την αριστερή δημοτική κίνηση «η πόλη ανάποδα», η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε τους φασίστες με το όνομά τους!

***

Παρόλο όμως που το φεστιβάλ μίσους αποδείχτηκε ένα μεγάλο φιάσκο δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Και πρέπει να πούμε ότι ήταν αδυναμία από πλευράς αντιφασιστικού κινήματος το ότι «επιτρέψαμε» να γίνει έστω κι αυτή η θλιβερή σύναξη, έστω και στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, χωρίς άμεση απάντηση.

Το αντιφασιστικό κίνημα και όλος ο προοδευτικός κόσμος της πόλης πρέπει ενωμένοι μέσα από κοινές εκστρατείες και αγώνες να δίνει δυναμικά το παρόν και να μην αφήνει σπιθαμή γης στους φασίστες. 

Ο αγώνας βέβαια δεν αρκεί να στρέφεται μόνο ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό. Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με την νεολαία, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους ωφελεί να αγωνιστεί ενάντια στο σύστημα που γεννάει τον φασισμό, τον ρατσισμό, την φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Για να στείλουμε τους φασίστες εκεί που τους αξίζει. Δηλαδή στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.