12.2.20

Επιτέθηκαν σε εργαζόμενο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Μόρια



Εργαζόμενος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διερχόμενος από το χωριό της Μόριας για να μεταβεί στο καμπ, έπρεπε να περάσει από σημείο στο οποίο είχε στηθεί μπλόκο και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το πλήθος, βλέποντας τα διακριτικά της οργάνωσης σταμάτησε το όχημα, τον προπηλάκισε, του επιτέθηκε φραστικά και άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο. Ο ίδιος κατάφερε να τελικά να φύγει από το σημείο, ενώ στη συνέχεια έγινε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση για το περιστατικό.

Ένα ακόμη περιστατικό βίας έλαβε χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στη Μόρια, ειδικότερα στα σημεία που στήνονται καθημερινά μπλόκα από ακροδεξιούς, και μάλιστα κατά εργαζόμενου στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει  ρεπορτάζ του News247, εκείνη την ημέρα προέκυψε μια βλάβη στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται έξω από το καμπ της Μόριας. Ένας από τους εργαζόμενους ενημερώθηκε και κλήθηκε στο σημείο για να ελέγξει τι συμβαίνει χρησιμοποιώντας όχημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Διερχόμενος από το χωριό της Μόριας για να μεταβεί στο καμπ, έπρεπε να περάσει από σημείο στο οποίο είχε στηθεί μπλόκο. Το πλήθος, βλέποντας τα διακριτικά της οργάνωσης σταμάτησε το όχημα, προπηλάκισε τον εργαζόμενο, του επιτέθηκε φραστικά και άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο. Ο ίδιος κατάφερε να τελικά να φύγει από το σημείο, ενώ στη συνέχεια έγινε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση για το περιστατικό.
Όπως επισημαίνουν σε δήλωσή τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για το συμβάν: «Το βράδυ του Σαββάτου στη Λέσβο ένα από τα μέλη του προσωπικού μας προπηλακίστηκε από μια μικρή ομάδα κατοίκων, ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο χωριό της Μόριας. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο από τα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρισκόμαστε στη Λέσβο από το 2008, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους αιτούντες άσυλο που έρχονται στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος του προσωπικού μας προπηλακίζεται εν ώρα καθήκοντος. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργαζόμαστε ασταμάτητα για να καλύψουμε το τεράστιο κενό που αδυνατεί να καλύψει η κυβέρνηση στον τομέα της παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους 20.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που σήμερα βρίσκονται παγιδευμένοι στη Μόρια. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Λέσβος, όπως και τα άλλα ελληνικά νησιά, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λόγω των αυξημένων αφίξεων και της τεράστιας συμφόρησης, αλλά ανησυχούμε για τις αυξημένες εντάσεις στη Λέσβο και καταδικάζουμε έντονα κάθε πράξη βίας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση του νησιού το συντομότερο δυνατό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.