18.1.20

Η ηθοποιός Lena Headey καταγγέλλει την αγριότητα στη Μόρια




 Ένα βίντεο για τη Μόρια δημοσιεύει η ηθοποιός Lena Headey.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει η Lena Headey στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, η διάσημη ηθοποιός δακρυσμένη καθ’ όλη την διάρκειά του, απευθύνει ένα δριμύ κατηγορώ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε κάθε υπεύθυνο για τις τραγικές καταστάσεις που καταγράφονται στην Μόρια.
Είναι ένα βίντεο που εκθέτει την Ελλάδα για το τι συμβαίνει στο προσφυγικό καμπ, αλλά και ξεμπροστιάζει την Μεγάλη Βρετανία, την χώρα της, στην οποία και κυρίως απευθύνεται, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη που έχει βάλει το (προσφυγικό) πρόβλημα κάτω από το… χαλάκι της “εξώπορτάς” της, δηλαδή την χώρα μας.
Η Lena Headey τονίζει αρχικά πως είδε κάποια πλάνα που δείχνουν έναν άνθρωπο που κείτεται νεκρός στην Μόρια.
Για την αδιαφορία, για τις απάνθρωπες καταστάσεις που ζουν οι πρόσφυγες, για την λύση που είναι τόσο απλή, αλλά δεν δίνεται. Η ίδια έχει βρεθεί στο παρελθόν στην Μόρια και για μια ακόμη φορά απευθύνει έκκληση “για να σταματήσει αυτή η τρέλα”!
Αναλυτικά η Lena Headey λέει στο βίντεο
“Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen το δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους.
Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές!
Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@μ@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε…”.
*Το βίντεο που δημοσιεύουμε είναι από παλιότερη επίσκεψη της ηθοποιού στη Λέσβο το 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.