3.12.19

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Φλωρεντία το βράδυ του Σαββάτου κατά της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, στο πλαίσιο του «κινήματος της Σαρδέλας» που φαίνεται να αποκτά όλο και περισσότερη δυναμική. Η σαρδέλα έχει γίνει το σύμβολο των διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.



Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Φλωρεντία το βράδυ του Σαββάτου κατά της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, στο πλαίσιο του «κινήματος της Σαρδέλας» που φαίνεται να αποκτά όλο και περισσότερη δυναμική.

Η σαρδέλα έχει γίνει το σύμβολο των διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Οι διαδηλωτές –φοιτητές, επαγγελματίες αλλά και οικογένειες με παιδιά- συγκεντρώθηκαν Πιάτσα ντέλα Ρεπούμπλικα τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι που θεωρείται σύμβολο της αντίστασης κατά του φασισμού «Bella Ciao» φωνάζοντας πως «κάθε σαρδέλα έχει δικαίωμα στη ζωή».










«Έχουμε βαρεθεί το μίσος»


«Εχουμε βαρεθεί το μίσος, δε παλεύουμε μεταξύ μας» είπε ένας από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεω






Το Κίνημα της Σαρδέλας ιδρύθηκε στις 14 Νοεμβρίου από τέσσερις έως τώρα άγνωστους νέους ακτιβιστές από τη βόρεια πόλη της Μπολόνια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του Σαλβίνι.


Ήταν μια απάντηση στην αυξανόμενη δύναμη του ακροδεξιού συνασπισμού στον Βορρά.
«Πιστεύουμε ότι οι ιδέες που προπαγανδίζει η Λέγκα είναι απαράδεκτες» ανέφερε ο φωτογράφος του κινήματος, Πάολο Ρανζάνι.
«Αλλά οι σαρδέλες είναι δυνατές και μπορούν να γίνουν ένα τεράστιο κύμα, ένα τσουνάμι».

 Πηγη:https://www.in.gr/2019/12/01/world/italia-dekades-xiliades-sardeles-kata-tou-salvini-tragoudoun-bella-ciao/?fbclid=IwAR2q9v7nndXXiXrgm6qSSI9hqnYMUkuUXFxJtS-vHqew_1LxBslUvZvU3pI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.