10.12.19

«Κύριε υπουργε Προστασίας του Πολίτη: Παραδίνομαι!» – Συμβολική «παράδοση» Γρηγοριάδη από το βήμα της Βουλής



Μία σκηνή βγαλμένη από τα αστυνομικά έκτροπα της περασμένης Παρασκευής μετέφερε το πρωί της Τρίτης στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέωνας Γρηγοριάδης, όταν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο - σκούπα της κυβέρνησης επέλεξε να στηλιτεύσει την επιθετικότητα της αστυνομίας, αλλά και την κάλυψη που αυτή τυγχάνει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


«Παραδίνομαι. Παραδίνομαι. Παραδίνομαι…» ξεκίνησε την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κλέωνας Γρηγοριάδης, επικαλούμενος τις σκηνές και τους διαλόγους που αποκαλύπτουν βίντεο από τις θηριωδίες της αστυνομίας κατά τις διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την περασμένη Παρασκευή, όπου εμφανίζονται να χτυπούν διαδηλωτή παρά το γεγονός ότι είχε συλληφθεί.
«Πόσο περισσότερο θα έπρεπε να παραδοθώ για να σταματήσουν να με χτυπάνε οι άνδρες των ΜΑΤ;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής, απευθυνόμενος τόσο προς την Ολομέλεια, όσο και προς τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
«Την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Εξαρχείων είδα να παραδίδεται κατ’ εξακολούθηση ο άνδρας που συνελήφθη. Πόσο χρειάστηκε στο βίντεο που έγινε viral να παραδίδεται; Μισό με ένα λεπτό ακόμα. Ήταν από την αρχή της βιντεοσκόπησης εμφανώς άοπλος και παραδομένος. Τον χτυπάει αυτός που τον συλλαμβάνει στη συνέχεια εισέρχεται στο πλάνο δεύτερος ένστολος των ΜΑΤ και ενώ τον βρίσκει άοπλο αρχίζει να τον χτυπάει στην κοιλιά, τα γεννητικά όργανα και το στήθος. Είναι δημοκρατία αυτή η αγριότητα;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, προκαλώντας παράλληλα πλήθος επικριτικών σχολίων από τους υπερασπιστές της αστυνομικής βαρβαρότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.