22.12.19

Οι αύρες συνέθλιψαν 20χρονο στη Χιλή




Δύο αύρες της αστυνομίας συνέθλιψαν τον 20χρονο διαδηλωτή Όσκαρ Πέρες, στην πλατεία Αξιοπρέπειας, όπου διαδήλωνε. Η επίθεση εναντίον του έγινε μπροστά στις κάμερες. Είχε προηγηθεί εντολή για «μηδενική ανοχή» στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.



Η πρώτη αύρα κλείνει το δρόμο στον Όσκαρ Πέρες, και η δεύτερη παίρνει φόρα και πέφτει επάνω του. Συντριμμένος νάμεσα στα δύο στρατιωτικά οχήματα, ο 20χρονος άνδρας απελευθερώνεται και πέφτει κάτω, όταν αυτά, λίγο αργότερα, ανοίγουν χώρο. Οι συνδιαδηλωτές του τρέχουν να τον βγάλουν από τη μέγγενη, πετώντας πέτρες στις αύρες και προσπαθώντας να τις ακολουθήσουν. Τα δύο οχήματα-δολοφόνοι απομακρύνονται. Κανένα τους δεν φέρει οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο. Οι εγκληματίες φεύγουν ανενόχλητοι και η πολιτική ηγεσία συνεχίζει να παραμένει στη θέση της.







Η βάρβαρη επίθεση κατά του νεαρού διαδηλωτή, στη Χιλή, αυτή τη φορά έγινε μπροστά στις κάμερες συνεργείου τηλεόρασης, την Παρασκευή. Σοκαρισμένοι οι δημοσιογράφοι από το Κανάλι Πρένσα (Τύπος) που μετέδιδε σε απ’ ευθείας σύνδεση από εκείνο το σημείο, αντέδρασαν ζητωντας πολιτικές ευθύνες, αυθόρμητα, στον αέρα. Σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στην κλινική Λας Κόντες με τέσσερα κατάγματα στη λεκάνη, εσωτερική αιμορραγία και ρήξη της ουροδόχου κύστης.
«Ο γιός μου ο Οσκαρ συνετρίβη επίτηδες και βίαια από δύο αύρες. Είναι θαύμα το ότι ζει. Αυτή η βαρβαρότητα που επιβάλλει η χιλιανή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει!», δήλωσε αργότερα η μητέρα του, Μάρτα Κορτές. Τα μόνα λόγια που κατάφερε να της πει ο γιός της, όταν τον είδε, ήταν «το έκαναν επίτηδες».
Η κυριολεκτική συντριβή του Οσκαρ Πέρες ανάμεσα στις αύρες, ήταν αποκορύφωμα της μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσε την Παρασκευή η κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα κατά των διαδηλωτών, κατεβάζοντας επιπλέον χίλιους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στους δρόμους γύρω από την πλατεία Αξιοπρέπειας , με την εντολή «μηδενικής ανοχής στους διαδηλωτές» στην προσπάθεια «να εκδιωχθούν από την πλατεία», όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Φελίπε Γκεβάρα.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, ένας εκ των ανδρών των ειδικών δυνάμεων που οδηγούσαν τις αύρες, κλήθηκε σε απολογία, και δήλωσε ότι αισθανθηκε ότι κινδύνευε καθώς «ήταν γύρω τους πάνω από 1500 διαδηλωτές και ορισμένοι τους πετούσαν πέτρες».

Πηγη:http://thepressproject.gr/chili-i-avres-syntrivoun-20chrono-vinteo/?fbclid=IwAR3rgd9RPabSDI3IwQEy0ZJiROLRSzTISiBbGVKJ_UAjUV4rKeA2s6oY5Bc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.