14.11.19

Οι Διάλογοι των Νεοναζί για τους Χρυσαυγίτες στη Βοσνία και τα Μαχαιρώματα στην Επέτειο των Ιμίων


Το VICE επεξεργάστηκε μηνύματα και διαλόγους από τη μεγάλη διαρροή υλικού της σελίδας Iron March.



Η συμμετοχή χρυσαυγιτών στον εμφύλιο της Βοσνίας εξυμνείται από νεοναζί χρήστες του Iron March. Πρόκειται για τη διεθνή σελίδα νεοναζί, που ιδρύθηκε το 2011 από τον Ρώσο Alexander Mukhitdinov και μέχρι να κατέβει αιφνιδιαστικά το 2017, είχε συνδεθεί με εξτρεμιστικές επιθέσεις ακροδεξιών και δολοφονίες. Το υλικό της διαρροής του Iron March ανέβηκε στο Διαδίκτυο από ανώνυμο χρήστη, με το ψευδώνυμο antifa-data.

Το VICE επεξεργάστηκε εκατοντάδες κρυφούς διαλόγους και μηνύματα, στα οποία εντοπίζονται αποκαλυπτικά στοιχεία για τη Χρυσή Αυγή. Από το πρώτο μέρος της έρευνας [«Ξύλο σε Antifa Αποβράσματα, Δολοφονίες Προδοτών» - Πρότυπο για Νεοναζί η Χρυσή Αυγή, 10.11.2019] προκύπτει η κυρίαρχη θέση της ΧΑ μεταξύ των ομάδων νεοναζί σε όλον τον κόσμο. Στο δεύτερο μέρος ερευνήθηκε σειρά σχολίων χρηστών του Iron March σε κλειστές αναρτήσεις.

Οι Χρυσαυγίτες στον Πόλεμο της Βοσνίας

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 2:33:20 ΠΜ
Σε κλειστή συζήτηση με τίτλο Serbia, που αφορά την επέτειο της ίδρυσης της Σέρβικης Δημοκρατίας μετά τους πολέμους της δεκαετίας του '90, χρήστης του Iron March γράφει. «Οι Σέρβοι κατάφεραν να σώσουν και να διατηρήσουν τη χώρα τους και είναι απλώς ζήτημα χρόνου ο Στρατός της Δημοκρατίας της Σερβίας να ανασυνταχθεί και ο ποταμός Ντρίνα να πάψει να είναι το σύνορο μεταξύ Σέρβων». Και πιο κάτω, ο ίδιος χρήστης: «Δόξα στους γενναίους Σέρβους στρατιώτες που έδωσαν τις ζωές τους για τη διατήρηση των σερβικών εδαφών και στους συντρόφους τους από τη Ρωσία και τη Χρυσή Αυγή που ήρθαν ως εθελοντές».
Η συμμετοχή Ελλήνων παραστρατιωτικών στον πόλεμο της Βοσνίας το 1995 έχει ερευνηθεί παλιότερα από το VICE και είναι εντυπωσιακό ότι συνεχίζει να έχει κομβική σημασία για τους νεοναζί διεθνώς. Έλληνες ακροδεξιοί κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, όπου εκτελέστηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι – γυναίκες, παιδιά και αιχμάλωτοι. Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές είχαν καταλήξει σε επτά πρόσωπα, που όμως απαλλάχθηκαν με βούλευμα επτά σελίδων, χωρίς κανένα σοβαρό σκεπτικό.
Δύο και πλέον δεκαετίες μετά, νεοναζί του Iron March δοξάζουν τους χρυσαυγίτες που πολέμησαν στο πλευρό των Κάραζιτς και Μλάντιτς, όπως αποκαλύπτεται από τη διαρροή. «Δόξα στον πρώτο πρόεδρο Ράντοβαν Κάραζιτς και αιώνιο "ευχαριστώ" στον λαμπρό στρατηγό και μάρτυρα Ράτκο Μλάντιτς», γράφει χρήστης του Iron March [Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 2:33:20 ΠΜ].
Το πρώτο διάστημα η Χρυσή Αυγή δεν είχε προσπαθήσει να κρύψει την εμπλοκή μελών της, αντίθετα τη διαφήμιζε. Ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς γράφει στο βιβλίο του, «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής», εκδ. Πόλις, ότι η συμμετοχή της ΧΑ στον πόλεμο της Σερβίας αναγγέλθηκε πανηγυρικά στο πρωτοσέλιδο της ομώνυμης εφημερίδας («Έλληνες πατριώτης στα μέτωπα της Βοσνίας στο πλευρό των Σέρβων. Ανάμεσά τους και μέλη της Χρυσής Αυγής», Χρυσή Αυγή, 2.6.1995).
Δύο μέλη της οργάνωσης, χωρίς να κατονομάζονται, έδωσαν συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα. «Υπήρχαν και υπάρχουν αρκετοί χρυσαυγίτες εθελοντές, περισσότεροι από κάθε άλλη οργάνωση ή κόμμα», είπαν. Λίγες εβδομάδες μετά, Χρυσαυγίτες μίλησαν επώνυμα στον Νίκο Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΪ. «Ο κύριος λόγος (σσ: που συμμετείχαν στον πόλεμο) ήταν ιδεολογικός», ανέφεραν. «Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες εθελοντές επάνω, ανήκουμε σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, συγκεκριμένα στη Χρυσή Αυγή, στους Έλληνες εθνικιστές, και αυτός ήταν ο λόγος που ανεβήκαμε επάνω».

«Τους Σκοτώσαμε στο Ξύλο»

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016 8:10:35 ΜM

Στο πλαίσιο κλειστής συζήτησης με τον τίτλο «movement correspodents» (ανταποκριτές κινημάτων), νεοναζί συζητούν στην πλατφόρμα του Iron Marchγια τα επεισόδια που είχαν γίνει τον 2008 στην Αθήνα, στην πορεία για την επέτειο των Ιμίων. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν δύο μαχαιρωμένοι αντιφασίστες που έκαναν αντισυγκέντρωση και άλλοι τραυματισμένοι από πέτρες. Αυτό που είχε τότε καταγγελθεί ήταν η στάση της Αστυνομίας που κάλυψε τους νεοναζί, ενώ υπήρχε και μαρτυρία ότι εξοπλισμός της ΧΑ μεταφέρθηκε με περιπολικό. Μέλος της πλατφόρμας που φαίνεται να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες για την εγχώρια πολιτική σκηνή, υπονοεί ότι η «σύγκρουση» ήταν ενορχηστρωμένη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία «λόγω ενός ροζ σκανδάλου» προσπάθησε να αξιοποιήσει το περιστατικό για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.
Παρακάτω διαβάζουμε την εκδοχή ενός χρυσαυγίτη για επόμενη επέτειο των Ιμίων στην Αθήνα. Εκείνος γράφει ότι υπήρχε πολλή ένταση δύο εβδομάδες πριν την συγκέντρωση. «Τα antifa καθάρματα ανακοίνωσαν αντι-συγκέντρωση (όπως κάνουν πάντα) στο κλασικό σημείο συνάντησης, στη Βασιλίσσης Σοφίας κοντά στο Κοινοβούλιο. Φαίνεται ότι δεν το έπιασαν το μήνυμα το 2008, όταν τα antifa καθάρματα προσπάθησαν να κάνουν ένα νούμερο με τις πλάτες του κράτους και τελικά τους σκοτώσαμε στο ξύλο και κατέληξαν κορόιδα των αφεντικών τους (και δικά μας, αφού μας έδωσαν μία τεράστια νίκη στον δρόμο, ένα γεγονός που θα θυμόμαστε για χρόνια)! Μετά από όλα αυτά τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν εκείνο τον χρόνο, φάνηκαν εντελώς ηλίθιοι, δεν πήραν τις ευχές των αφεντικών τους και κατέληξαν να μοιάζουν περισσότερο αδερφές από ποτέ (αφού το σύστημα δεν τους έδωσε ούτε μία "έντιμη" ήττα) και φάνηκαν σαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος σε κάθε άνθρωπο που έχει μυαλό».

Αριανισμός και Μιχαλολιάκος

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 10:11:37 MΜ
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης κλειστή συζήτηση που γίνεται σε ενότητα, με τον τίτλο ΑΝΤΙ-NORDICISM-MOTIVATED. Ο σκανδιναβισμός ή Αριανισμός, όπως μεταφράζεται η έννοια «nordicism» στα ελληνικά, είναι η φυλετική θεωρία που αποτέλεσε βασικό ιδεολογικό θεμέλιο της ναζιστικής Γερμανίας και υποστήριζε ότι οι Γερμανοί λαοί ή Άριοι αποτελούν ανώτερη φυλή από τις υπόλοιπες. Από τη συζήτηση δεν λείπει αναφορά στην Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Χαρακτηριστικά γράφει χρήστης:
«Δεν ακούω κανένα να κλαίγεται για το πόσο μη-άρια είναι τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Και γιατί να παραπονεθεί; Άνθρωποι όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ισχυροί και έντονοι εθνικιστές που αντιστέκονται στην παγκόσμια, διεθνιστική τυραννία και αυτό είναι το μόνο που θα έπρεπε να μετράει».

Γράφουν: Κώστας Κουκουμάκας και Κορίνα Πετρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.