29.11.19

Διαλύθηκε νεοναζιστικό κόμμα στην Ιταλία


Η αστυνομία αποκάλυψε συνομωσία για τη δημιουργία του «Ιταλικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των Εργατών» και κατάσχεσε όπλα, εκρηκτικά και ναζιστικό υλικό από 19 σπίτια. Άγνωστος ο αριθμός των συλληφθέντων.

Στοιχεία για τη συνομωτική οργάνωση του νεοδημιουργηθέντος «Ιταλικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των Εργατών» έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Ιταλική Αστυνομία, που κατάσχεσε όπλα, εκρηκτικά και ναζιστικό και φασιστικό υλικό. Πολλά από τα όπλα ήταν χτισμένα μέσα στους τοίχους των σπιτιών.
Στην Ιταλία, λόγω παρελθόντος, η υπεράσπιση του φασισμού και η προσπάθεια επαναδημιουργίας φασιστικού κόμματος, είναι εγκλήματα κατά το νόμο.
Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής,  με την κωδική ονομασία «Μαύρες Σκιές», έγινε ταυτόχρονα στα σπίτια 19 υπόπτων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Ένας από τους υπόπτους έχει σχέσεις με τη Ντρατζέντα, μία από τις ιστορικές μαφιόζικες οργανώσεις. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν γίναν συλλήψεις και πόσες, ούτε ο αριθμός των μελών παράνομου κόμματος.
Το νεοναζιστικό κόμμα, η οργάνωση του οποίου είχε ξεκινήσει απο τη Σικελία προ διετίας, είχε απλωθεί σε 16 πόλεις και χωριά του νησιού και είχε χαρακτήρα «φιλοναζιστικό, ξενοφοβικό και αντισημιτικό», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Οι δημιουργοί του είχαν ήδη διασυνδέσεις με αντίστοιχες εγκληματικές ομάδες στην Πορτογαλία, τη Βρετανία και τη Γαλλία. Η στρατολόγηση μελών γινόταν μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
Είναι η δεύτερη τέτοια οργάνωση που εξαρθρώνεται από τις ιταλικές αρχές και την αντιτρομοκρατική της Ιταλίας το τελευταίο εξάμηνο. Τον Ιούλιο η αστυνομία είχε βρει, στην Βόρειο Ιταλία, γιάφκα με δεκάδες όπλα, και έναν πύραυλο αέρος- αέρος ανάμεσά τους, ενώ προ ολίγων ημερών συνέλαβε δύο νεοναζιστές από άλλη οργάνωση, που σχεδίαζαν να επιτεθούν σε τζαμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.