30.11.19

Τα ΜΑΤ χτύπησαν φοιτητές σε κινητοποίηση έξω από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων



Με ξύλο και χημικά απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ σε φοιτητές και φοιτήτριες που, με τα χέρια σηκωμένα, προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των Πρυτάνεων σε ξενοδοχείο στο Καβούρι. Τρεις φοιτητές τραυματίες, ο ένας στο κεφάλι. Εκατοντάδες συνεχίζουν την κινητοποίηση.

Νέο περιστατικό αστυνομικής καταστολής ενάντια σε φοιτητές, αυτή τη φορά στο Καβούρι, όπου εκατοντάδες πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συγκέντρωση με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Στη σύνοδο των πρυτάνεων συζητούνται κρίσιμα ζητήματα για τις αλλαγές παρουσία της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως.
«Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου, καμία διαγραφή φοιτητή, δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς. Να μπλοκαρούμε τα σχέδια υπουργείου-πρυτανείων» αναφέρει το πανό του Φοιτητικού Συλλόγου Αθήνας.





Οι φοιτητές αποφάσισαν τη σημερινή παρέμβαση μετά από το χθεσινό συλλαλητήριο κατά το οποίο εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στα ψηφισμένα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του ασύλου και την εξίσωση των τίτλων κολεγίων με των ΑΕΙ όπως και στην επικείμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.









«Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών, έξω από γνωστό ξενοδοχείο στο Καβούρι, στο οποίο πραγματοποιείται σύνοδος πρυτάνεων. Η νεολαία του ΜέΡΑ25 υπερασπίζεται το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν και απορρίπτουμε το νομοσχέδιο που προωθεί η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως που βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Απαιτούμε απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν κρατικές δυνάμεις καταστολής να βρίσκονται έξω από ιδιωτική επιχείρηση και να επιτίθενται σε άοπλους φοιτητές που βρέθηκαν εκεί ζητώντας να συμμετάσχουν στην σύνοδο των πρυτάνεων (στην οποία συζητούνται θέματα που αφορούν αποκλειστικά φοιτητές). Είμαστε στο πλευρό των τεσσάρων τραυματισμένων φοιτητών και δίνουμε ραντεβού ανυπακοής στα αντεκπαιδευτικά μέτρα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΜέΡΑ25.
Ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Μυρτώ Καλτικοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές.




Πηγή:https://thepressproject.gr/ta-mat-chtypisan-fitites-se-kinitopiisi-exo-apo-ti-synodo-ton-prytaneon/?fbclid=IwAR0o3ibkYlLQspOlrlRnQnWp3U40f7IvtIMiMM8rICgxA7bNfre3PEAAg98#.XeED8ECQdDk.facebook





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.