18.10.19

#GDtrial: Δίνει Μιχαλολιάκο ο Μίχος – «Ήξεραν από το βράδυ» για τον φόνο του Παύλου Φύσσα


Σε … ενδοοικογενειακό καβγά εξελίχθηκε η απολογία του πρώην βουλευτή Νίκ. Μίχου, ο οποίος «έδωσε» εν πολλοίς τους πρώην συναδέλφους του.

Ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι ο Νικ. Μιχαλολιάκος ήταν ενήμερος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήδη από το βράδυ, καθώς «τα τηλέφωνα έσπασαν». Ωστόσο, ήταν οι ιδεολογικές διαφορές που οδήγησαν τους συνηγόρους Μίχου και Μιχαλολιάκου να τσακώνονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης -υπό το φόντο χειροκροτημάτων του ακροατηρίου- με τον πρώτο να αποκαλεί «φασιστάκο» συνάδελφό του και το δεύτερο να τον αποκαλεί «ηλίθιο».
Ν. Mίχος: Ήταν πολύ μικρές οι ιδεολογικές διαφωνίες δεν ήταν μεγάλες.
Ν. Μιχαλόλιας: Δε σου βγήκε ε;
Στ. Γρηγορίου: Σε μένα μιλάς;
Ν. Μιχαλόλιας: Ναι σε σένα ρε γελοίε
Στ. Γρηγορίου: Αντε βρε γελοίοι καραγκιόζηδες
Ν. Μιχαλόλιας: Που είσαι 1.30!
Στ. Γρηγορίου: Φασιστάκο
Πρόεδρος: Ποιός σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;
Κατηγορούμενος: Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με εκείνον που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες.
Πρ: Και ο αρχηγός;
Κατηγ: Αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Οι πάντες έβριζαν. Ρώτησα ‘ποιός το έκανε ρε Γιάννη;’ Αυτός ο ηλιθιος, αυτός ο γελοίος, μου είπε.
Πρ: Τον ήξερε δηλαδή;
Κατηγ: Δεν ξέρω….
Ακολούθησε μικροένταση με φωνές και χειροκροτήματα από το κοινό, όταν ακούστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου να λέει φασίστες απευθυνόμενος προς τους Γ. και Ν.Μιχαλόλια.
«Ωραία προστασία από το δικαστήριο» είπε ύστερα ο κ. Γρηγορίου προς την έδρα που αποχωρούσε λέγοντας επίσης «τους έχετε ασύδοτους τέσσερα χρόνια».
Ν. Μιχαλόλιας: Πάμε έξω να μου το πεις
Στ. Γρηγορίου: Σας πονάει ε;
Ν. Μιχαλόλιας: Έλα έξω ρε να τα πούμε.
Αναφορικά με τη δολοφονία του Π. Φύσσα είπε:
«Την ημέρα της δολοφονίας ήμουν στην Εύβοια. Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περιςτατικό με κάποιο Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξεραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κανεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά ειπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ότι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ». Μάλιστα, κατονόμασε ως εμπλεκόμενη την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, καταλήγοντας: «δεν γίνεται για μια χούφτα ανθρώπους να καταδικαστούμε όλοι», ενώ πρόσθεσε ότι: «μετά το Φύσσα πιστεύω έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής. Μας είχαν πει ότι μόλις βγει ο αρχηγός από την φυλακή θα γίνουν όσα πρέπει. Μας ζητούσαν να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε».
Ο Νικ. Μίχος επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ κάποια εντολή, «δείχνοντας» την ίδια ώρα το πολιτικό συμβούλιο. Όπως κατέθεσε, «εντολή δεν δόθηκε καμία. Σε εμένα και στην τοπική μου (σ.σ. στην Εύβοια) έλεγαν να είναι όλα ήρεμα και ωραία. Τώρα τί ειχε συζητηθεί στο πολιτικό συμβούλιο δεν μπορώ να το ξέρω, μόνο όσοι συμμετείχαν μπορεί αν έχουν εικόνα». Τέλος, αναφέρθηκε στα οικονομικά του κόμματος, καθώς αναρωτήθηκε πού πήγαιναν τα χρήματα από τοα συνδρομές. «Υπήρχαν έσοδα. Δεν ήταν κακό να ξέρουμε που πάνε τα χρήματα. Εγώ μίλησα, αλλά αντιδρούσαν πολλοί. Έγιναν και αλλά περιστατικά και είπα τέλος φεύγω. Δε δουλεύαμε καλά σαν κόμμα, αξιοκρατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.