21.10.19

Το «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει: Αίμα, τιμή... ρουσφέτια στην Ευρωβουλή


Στο γραφείο του Γιάννη Λαγού έχουν διοριστεί η σύντροφός του, Αικατερίνη Σβαρνιά, και η σύζυγος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου, Μαρία Μαργέτη, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής Αθανάσιος Κωνσταντίνου έχει προσλάβει ως βοηθό τη σύζυγο του Χρ. Παππά, Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά

Την παράδοση της Χρυσής Αυγής συνεχίζει ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Την ίδια ώρα που το φασιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να πλασάρει την εικόνα της αντισυστημικής οργάνωσης, οι διορισμοί των «δικών της» παιδιών συνεχίζονται. Μόνο που τώρα τα χρήματα βρίσκονται πλέον στο… Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπηρετούν οι δύο εκλεγμένοι ευρωβουλευτές της ΧΑ. Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, έσπευσε να βολέψει συζύγους και… λοιπούς συγγενείς, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής Αθανάσιος Κωνσταντίνου φροντίζει να συνδράμει στην αποκατάσταση των στενών συνεργατών της ΧΑ.
Οπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βοηθοί του Λαγού είναι η Μαρία Μαργέτη και η Αικατερίνη Σβαρνιά. Η Μαρία Μαργέτη είναι δικηγόρος και σύζυγος του πρώην βουλευτή της ΧΑ Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Ναι, εκείνου που, ενώ είχε τατουάζ στο αριστερό του μπράτσο με τον ναζιστικό χαιρετισμό «Sieg Heil», πριν από λίγες μέρες κατέθεσε στο δικαστήριο: «Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε έναν χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα». Μάλιστα υποστήριξε ότι «ο Ηλίας (σ.σ.: Κασιδιάρης) δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα σχετικό με εθνικοσοσιαλισμό και ήμασταν πολλές ώρες μαζί. Δεν μου έχει πει καν ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ».
Η αλήθεια είναι ότι ο Π. Ηλιόπουλος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη, που επίσης είχε τατουάζ με σβάστικα στο μπράτσο. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είναι επίσης εκείνος που υποτίθεται ότι ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα, δηλώνοντας απλώς εθνικιστής. Στο μεταξύ, πάντως, δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί η γυναίκα του στο γραφείο του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, με την «επίσημη» δικαιολογία ότι ο Γ. Λαγός θα ηγείται του νέου πολιτικού σχήματος.
Η δε Μαργέτη είχε γίνει γνωστή κυρίως από τις μηνύσεις και τις αγωγές με τις οποίες είχε απειλήσει τις ανακρίτριες που ασχολούνταν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, αλλά και τον τότε εποπτεύοντα εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2014 ζητούσε να δοθεί εντολή να της επιστραφούν αντικείμενα τα οποία είχε κατασχέσει η Αντιτρομοκρατική σε έρευνα που έκανε στην κατοικία της.

Χλευαστική διάθεση

Στο σχετικό εξώδικο-διαμαρτυρία, αξιομνημόνευτο ήταν το ύφος της, αφού η Μαργέτη με χλευαστική διάθεση αναφερόταν και στις πρακτικές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ «προειδοποιούσε» τις δύο εφέτες-ειδικές ανακρίτριες και τον εισαγγελέα ότι αν δεν ικανοποιήσουν το αίτημά της «θα στρεφόταν σε βάρος τους ποινικά και αστικά για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, κατάχρησης εξουσίας και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων».
Στην πρόσφατη κατάθεσή της στο δικαστήριο για την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, η Μαρία Μαργέτη δήλωσε για τη φωτογραφία του συζύγου της στην οποία φαίνεται το ναζιστικό τατουάζ ότι εκείνος «δεν ξέρει γερμανικά και το έκανε γιατί του άρεσε η γραμματοσειρά».
Επίσης, για φωτογραφία στην οποία ο Ηλιόπουλος μαζί με άλλους χρυσαυγίτες χαιρετάει ναζιστικά απάντησε «εδώ κάνει τον χαιρετισμό των αρχαίων Σπαρτιατών». Πάντως, αναγνώρισε τον σύζυγό της σε φωτογραφία όπου ο Ηλιόπουλος είναι επικεφαλής τάγματος εφόδου με μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής και παντελόνια παραλλαγής.
Τέλος, για τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει η ίδια με τον σύζυγό της και κανονίζουν να ζητήσει άδεια ο Λαγός «από τον μεγάλο» για να «τσακίσει στο ξύλο» κάποιον στη Μαγνησία, η Μαργέτη απάντησε: «Εμείς με τον σύζυγό μου όταν λέμε ξύλο εννοούμε μεταφορικό ξύλο, λεκτικό». Και φυσικά ούτε που γνώριζε ποιο πρόσωπο είναι ο «μεγάλος»…


Οι επτά κλήσεις
Η Αικατερίνη Σβαρνιά είναι η σύντροφος του Γιάννη Λαγού. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με το οποίο αποπειράθηκε να επικοινωνήσει ο Λαγός επτά φορές το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 – σύμφωνα με έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, 1ο Τμήμα Αντιμετώπισης Εσωτερικής Τρομοκρατίας, αρ. πρωτ. 1493, 27.9.2013). Επτά φορές χωρίς επιτυχία σε μια τόσο κρίσιμη νύχτα.
Πλέον, η Αικατερίνη Σβαρνιά είναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου. Στις σχετικές καταγγελίες που εξαπέλυσε εναντίον του Γ. Λαγού ο διατελέσας και μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής Αρης Σπίνος, ο ευρωβουλευτής δεν διέψευσε ούτε τον διορισμό ούτε τη νέα εργασιακή θέση της Σβαρνιά.
Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής φέρεται να δήλωσε ότι «έχει το δικαίωμα να επιλέγει αυτός τους συνεργάτες του» και είπε ότι τα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό του -κυρίως από χρυσαυγίτικα sites- είναι εκ του πονηρού.
«Εγώ προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Αλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Προκαλώ όποιον πολιτικό ή δημοσιογράφο θέλει, να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες μου, αλλά να κάνει το ίδιο και όποιος με κατηγορεί. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» εμφανίστηκε να λέει.
Μετά την αποχώρηση του Λαγού από τη ΧΑ, πολλές φήμες έχουν διαρρεύσει σχετικά με την κόντρα του με τον Μιχαλολιάκο και τους «πιστούς» του. Μία από αυτές ήταν ότι ο αρχηγός του φασιστικού μορφώματος είχε ζητήσει από τον Λαγό τον διορισμό στην Ευρωβουλή στενού συγγενικού προσώπου του Χρήστου Παππά, κάτι όμως που ο Λαγός αρνήθηκε.
Ωστόσο, ο έτερος ευρωβουλευτής της ΧΑ, ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου, έχει διορίσει ως διαπιστευμένη βοηθό του την Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά, σύζυγο του Χρήστου Παππά. Επίσης δικηγόρος, η Δημοπούλου-Παππά εμφανιζόταν μέχρι τις εκλογές ως διευθύντρια της δεύτερης εφημερίδας της οργάνωσης, «Εμπρός».
Η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της και η σύζυγος του Χρ. Παππά ήταν διαθέσιμη για μετεγκατάσταση στις Βρυξέλλες. Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Εμπρός» κυκλοφόρησε στις 13/7/2019 με συνέντευξη των δύο ευρωβουλευτών της οργάνωσης, που λίγες μέρες αργότερα επρόκειτο να διασπαστούν.

Βολέματα από το 2014

Κατά την προηγούμενη θητεία των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στις Βρυξέλλες, η κόρη του Γ. Επιτήδειου είχε διοριστεί στον συνάδελφό του Λάμπρο Φουντούλη και η κόρη του Γ. Συναδινού στο γραφείο του Επιτήδειου, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και με την Ουρανία Μιχαλολιάκου του Ιωάννη, ανιψιά του Ν. Μιχαλολιάκου.
Τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος επέλεξε να αψηφήσει τους τρεις ευρωβουλευτές του και να προτείνει τον Γ. Λαγό για εκλεκτό του κόμματός του για την Ευρωβουλή.
Οι Επιτήδειος και Φουντούλης αποχώρησαν με καρφιά προς την ηγεσία. Στην επιστολή παραίτησής του από το μόρφωμα, ο αντιστράτηγος ε.α. και πρώην ευρωβουλευτής της οργάνωσης Γεώργιος Επιτήδειος ανέφερε ότι αντιµετωπίστηκε απαξιωτικά και πως ο κύριος λόγος της αποµάκρυνσής του ήταν για να µην απειληθεί η σταυροδοσία του Λαγού.
Ο πατέρας του δολοφονημένου Λάμπρου Φουντούλη διαμαρτυρήθηκε για την απομάκρυνσή του χωρίς καν να έχει προηγηθεί η προσωπική του επικοινωνία με τον αρχηγό.
Τις βόμβες, όμως, τις «πέταξε» ο αντιστράτηγος ε.α. και πρώην ευρωβουλευτής της ΧΑ Ελευθέριος Συναδινός. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χαρακτήρισε «κλειστό κλαμπ» τη ΧΑ, όπου επικρατεί οικογενειοκρατία, με τον Μιχαλολιάκο να έχει διορίσει ως συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και σε όποια άλλη θέση του κόμματος αρκετά άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον.
Ακόμα, όπως ανέφερε, η ΧΑ, αφότου σταμάτησε η χρηματοδότησή της λόγω της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Μιχαλολιάκος υποχρέωσε τους ευρωβουλευτές της να καταθέτουν στο κόμμα 4.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ στους συνεργάτες των ευρωβουλευτών επέβαλε να καταθέτουν 1.000 ευρώ αντίστοιχα. Και μάλιστα, ο Μιχαλολιάκος προέτρεπε να καταβάλλονται αυτά τα ποσά «μαύρα»!
Τέλος, ανέφερε ότι στα ταμεία της Χρυσής Αυγής συνολικά έχουν κατατεθεί 1.000.000 ευρώ από ευρωβουλευτές και συνεργάτες. Τα χρήματα αυτά υποτίθεται πως θα προσφέρονταν «για κοινωνικό έργο», ωστόσο κανείς δεν ξέρει πού πήγαν.

Παιδιά και ανίψια

Αλλά και το ρεπορτάζ που δηµοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής» πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια (Αύγουστος 2014) ανέδειξε ότι από τότε η οικογενειοκρατία και το ρουσφέτι βασίλευαν στις τάξεις της οργάνωσης: «Η Χρυσή Αυγή έχει διορίσει παιδιά, ανίψια και λοιπούς συγγενείς στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Μόνο τα ρουσφέτια του προφυλακισµένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου φθάνουν τα πέντε, ενώ ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς έχει βολέψει τρεις δικούς του! Μάλιστα, οι διορισµοί των συγγενικών προσώπων, οι οποίοι συνοδεύονται από παχυλούς µισθούς, έγιναν κρυφά από τους “πιστούς συναγωνιστές”. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόµα και τα άτοµα που εργάζονται για τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή δεν ξέρουν ποιοι άλλοι είναι διορισµένοι. Η οικογενειοκρατία που επικρατεί στη Χρυσή Αυγή δεν έχει προηγούµενο, µε τον Νίκο Μιχαλολιάκο να έχει τακτοποιήσει τρία ανίψια του στη Βουλή και την Ευρωβουλή» είχε αποκαλύψει από τότε το «Εθνος».
Μάλιστα, µετά τον σάλο που προκάλεσε το δηµοσίευµα αποκαλύφθηκε ότι ακόµη δύο συγγενείς του Νίκου Μιχαλολιάκου είχαν αποσπαστεί στη Χρυσή Αυγή…

Γράφει: Μαρία Ψαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.