27.9.19

Παραιτήθηκε, ζητώντας συγγνώμη που υπάκουσε, δημοτικός σύμβουλος που δεν τίμησε τον Παύλο Φύσσα



Την παραίτησή του από την θέση που κατείχε στο δημοτικό συμβούλιο του Ίλιον κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Μουζακίτης, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019, μία μόλις ημέρα μετά τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά, κατατέθηκε πρόταση για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θύματος.

Η πρόταση έγινε δεκτή από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ., πλην της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα μέλη της, τόσο αυτά που βρίσκονταν στο Προεδρείο όσο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, επέλεξαν να μην σηκωθούν από τις καρέκλες τους κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής που κρατήθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά να παραμείνουν καθήμενοι.
Ο Κωνσταντίνος Μουζακίτης, στην επιστολή παραίτησής του, αναφέρει...
«Η ευθύνη δεν αφορά μόνο τις πράξεις μας αλλά και τις παραλείψεις μας. Με το να μη σηκωθώ στο δημοτικό συμβούλιο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, συμμορφούμενος με την παράταξή μου, προσέβαλα τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του από συγκαιρινούς ναζί. Οφείλω μία ειλικρινή συγγνώμη στην οικογένειά του και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σε ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας παραιτούμαι από το δημοτικό συμβούλιο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.