12.7.19

Καταγγελία για απρόκλητη αστυνομική επίθεση σε διαδήλωση κατά του Airbnb



Πολίτες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κουκάκι, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται λόγω της αύξησης των ενοικίων που οφείλεται στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας ενοικίασης Airbnb.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα σε πορεία πολιτών που διαδήλωναν το απόγευμα της Πέμπτης στο Κουκάκι, κατά της πλατφόρμας βραχυχρόνιας ενοικίασης Airbnb, που εκτινάσσει την τιμή των ενοικίων στα ύψη. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές περίπου 50 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης.
Ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης, ανήρτησε στο facebook βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να χτυπούν διαδηλωτές, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης παρεμβαίνει τουρίστας που ζητά από τα ΜΑΤ να σταματήσουν.

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ εμφανίστηκαν από το πουθενά, κυνήγησαν τους διαδηλωτές και πέταξαν επάνω τους καρέκλες, κρότους λάμψης και δακρυγόνα. Από τα επεισόδια υπήρξε μία προσαγωγή που μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ για τον προσαχθέντα υπάρχουν καταγγελίες που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος στο πρόσωπο και στο σώμα.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία αρνείται ότι τα ΜΑΤ προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρχική επίσημη ενημέρωση οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα, με τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα.

Πηγη:https://thepressproject.gr/katangelia-gia-aprokliti-astynomiki-epithesi-se-diadilosi-kata-tou-airbnb/?fbclid=IwAR0wzOOdOnFz3k-n7Xdrz_MhnUPxXzRIz4y7rguXYdzByutUvtRs5MNMPVM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.