14.6.19

Φασίστες επιτέθηκαν στον σκηνοθέτη αντιφασίστα Γ. Γιουλούντα στον Πειραιά



Γράφει: Γιώργος Λιγουριώτης
Το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιούνη, φασίστες ξυλοκόπησαν άγρια τον σκηνοθέτη Γιάννη Γιουλούντα στον Πειραιά.


Συγκεκριμένα, ο Γ. Γιουλούντας μόλις είχε αποχωρήσει από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, φορώντας το μπλουζάκι του χώρου, δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα φασιστών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στους αυχενικούς σπονδύλους, στο δεξί μάτι, το φρύδι και τον αστράγαλο. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην επέμβαση μιας ομάδας ανθρώπων που βρίσκονταν στον κοντινό σταθμό του τραμ.
Ο Γ. Γιουλούντας στοχοποιήθηκε για δυο λόγους. Αφενός  λόγω της δράσης του μέσα στο αντιφασιστικό κίνημα και αφετέρου επειδή φορούσε το μπλουζάκι της «Φαβέλας», καθώς ο χώρος έχει γίνει αντικείμενο επιθέσεων από τους φασίστες άλλες δυο φορές. 
Τον Αύγουστο του 2017 η φασιστική ομάδα «Απέλλα» τοποθέτησε 2 εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από την πόρτα της «Φαβέλας», αλλά και τον Φλεβάρη του 2018 όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με μπροστάρη τον οδηγό του Ν. Μιχαλολιάκου, Σωτήρη Δεβελέκο, επιτέθηκαν ξανά κρατώντας λοστούς και καπνογόνα με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 5 άτομα και ανάμεσά τους την δικηγόρο της οικογένειας του Π. Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Η απάντηση που έδωσε το αντιφασιστικό κίνημα ήταν μια δυναμική πορεία χιλίων διαδηλωτών στο κέντρο του Πειραιά.
Έτσι και τώρα το η απάντηση που πρέπει να δοθεί απέναντι σε αυτή την φασιστική επίθεση πρέπει να είναι άμεση και μαζική, στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα στους φασίστες ότι δεν θα επιτρέψουμε να δρουν ανενόχλητοι στις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.