11.6.19

Ακτιβιστής από τις ΗΠΑ δικάζεται επειδή έδωσε νερό σε μετανάστες!




Ο Scott Warren Daniels, ακτιβιστής στην οργάνωση «Όχι άλλοι θάνατοι», (No more Deaths) δικάζεται στις ΗΠΑ γιατί βοήθησε το 2018 μετανάστες δίνοντάς τους νερό, φαγητό και καθαρά ρούχα στο διάδρομο της Άχο, στην Αριζόνα. 


Η σύλληψη συνέβη όταν η οργάνωση δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία ανέφερε τους χειρισμούς στους σταθμούς ύδρευσης από την συνοριακή περίπολο όπου δεκάδες μετανάστες πεθαίνουν από αφυδάτωση στην έρημο. 
Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία καταδίκασε τον ακτιβιστή σε 20 χρόνια φυλάκισης "για απόκρυψη και συνωμοσία στην διακίνηση προσώπων". Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου δήλωσαν ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του τον ώθησαν να βοηθήσει τους ανθρώπους. 






«Πηγαίνουμε στη δεύτερη εβδομάδα της δίκης με το κεφάλι ψηλά, αγωνιζόμαστε για όλους όσοι σου προσφέρουν νερό χωρίς πρώτα να σε ρωτήσουν για την μεταναστευτική σου ιδιότητα. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που εξηγεί τις κατηγορίες του Σκοτ και κάνετε σχετικές δράσεις», έγραψε ο λογαριασμός No More Deaths στο Twitter.

"Όποιος και να προσεγγίζει την άκρη της γέφυρας για να παρέχει νερό και φιλοξενία, υπάρχει ένα εγκληματολογικό παρατηρητήριο που εντοπίζει αμέσως ποιοι είναι με τους μετανάστες. Πρόκειται για μια ολόκληρη ιστορία εγκληματικής συνενοχής που εφευρέθηκε από την ίδια περιπολία συνόρων", καταγγέλλει ο Πέδρο Παντόχα, ιερέας του σπιτιού του μετανάστη, σύμφωνα με την Cadena Ser. 

Ο ιερέας πρόσθεσε ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί μερικούς μετανάστες ως πληροφοριοδότες: «Οι αστυνομικοί πηγαίνουν στα πανεπιστήμια και τους ζητούν ποιος θέλει να εργαστεί για να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν μετανάστες παράνομους γι 'αυτούς». Οι μετανάστες ζουν «υπό συνεχή τρόμο» σε αυτή την κατάσταση, κρυμμένοι και ακόμη και αναγκασμένοι να «επικοινωνούν με κώδικες», είπε ο ιερέας.


Πηγη:https://prensa-rebelde.blogspot.com/2019/06/blog-post_5.html?spref=fb&m=1&fbclid=IwAR39ly3VRGsCoGdr_rLtYPu4F9Eo5LnjrHFwcI12O8ZOXg7Ez_yWhfJzH-k


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.