1.6.19

Ακροδεξιοί σε απόγνωση: Μιχαλολιάκος καλεί Καρατζαφέρη - Κρανιδιώτη



Η συρρίκνωση των ποσοστών της ΧΑ προκαλεί πανικό στις τάξεις της με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να ρίχνει "γέφυρες" συνεργασίας εν όψει εθνικών εκλογών, χωρίς ωστόσο να έχει βρει ακόμη πρόσφορο έδαφος. Τι αναφέρουν τα Παιχνίδια Εξουσίας.


Σε απόγνωση έχουν περιέλθει τα κόμματα της ακροδεξιάς στη χώρα μας μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πλέον ψάχνουν φόρμουλα για να κατέβουν με κάποιες αξιώσεις στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή που μεταδόθηκε στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία.
Η μεγαλύτερη απογοήτευση επικρατεί στο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που είδε τα εκλογικά της ποσοστά να συρρικνώνονται κατά 50% σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014. Συγκεκριμένα τότε η Χ.Α. είχε λάβει 9,39% και στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής 4,88%.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μέσα σ' αυτό το κλίμα ο επικεφαλής της Χ.Α. έχει προσπαθήσει να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας τόσο με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που συγκέντρωσε 1,23% -με τον ίδιο ωστόσο να έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του από την ηγεσία- , όσο και με την Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη που συγκέντρωσε 0,66% και δεν είναι απίθανο να μην μετέχει καν στις εθνικές εκλογές. Πάντως κανείς από τους δύο μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί θετικά σε αυτό το κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας. 
Εισηγήσεις να μην κατέβει στις εθνικές εκλογές δέχεται και ο μέχρι πρότινος Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που κινούνται και αυτοί στο χώρο της δεξιάς έλαβαν μόλις 0,8% -ήτοι 45.000 ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα- σε σχέση με το 3,46 που είχαν λάβει στις ευρωεκλογές του 2014.
Σύμφωνα με το ίδιες πληροφορίες προβληματισμός δεν επικρατεί μόνο στο χώρο της άκρας δεξιάς αλλά και στην αριστερά και ειδικότερα στη Λαϊκή Ενότητα. Το κόμμα στο οποίο ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και μετέχουν και άλλα στελέχη της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2015 κατάφερε (!) να συγκεντρώσει μόλις το 0,56%. Σύμφωνα με τον Βασίλη Σκουρή, χθες υπήρξε μαραθώνια συνεδρίαση των στελεχών της ΛΑΕ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με πολλούς να βάζουν στο τραπέζι το σενάριο συνεργασιών με άλλα κόμματα του ίδιου χώρου ή ακόμη και τη μη κάθοδο στις εκλογές του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.