12.6.19

Πρόγραμμα Συζητήσεων 22ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας



22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
28, 29, 30 Ιουνίου Πάρκο Γουδή

«…εγώ θα συνεχίσω την περιπλάνηση, ανοίγοντας δρόμους πλατιούς ενάντια στο σκότος, απαλύνοντας της γης το χώμα, ξαναμοιράζοντας το αστέρι σε όσους κοπιάσουν να ’ρθούνε»
Π. Νερούδα

Το σκοτάδι μοιάζει να καλύπτει την Ευρώπη… Ο ρατσισμός έχει γίνει κυρίαρχη ιδεολογία. Τα κόμματα πλειοδοτούν σε αντιπροσφυγικό και αντιμεταναστευτικό μένος και τα ακροδεξιά ρεύματα σε μισανθρωπισμό. Τα τείχη υψώνονται πιο ψηλά, ενώ η Μεσόγειος και το Αιγαίο έχουν γίνει θαλάσσια νεκροταφεία. Το αίσχος της Μόριας και των στρατοπέδων έχει καταστεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Το οργανωμένο σύστημα διακρίσεων στην εργασία και τη διοίκηση θεωρείται αυτονόητο.

Το σκοτάδι μοιάζει να καλύπτει την Ελλάδα… Μια χώρα καθημαγμένη από τα Μνημόνια και την κανονικοποίηση της φτώχειας, κάνει απονενοημένες κινήσεις μετά τη διάψευση της ελπίδας. Μια χώρα όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαγωνίζονται για το ποια μπορεί να αναχαιτίσει καλύτερα τις «προσφυγικές ροές» και να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τη Συμφωνία της Ντροπής ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας. Μια χώρα όπου ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου στο κέντρο της πόλης, όπου η πατριαρχία της «διπλανής πόρτας» οπλίζει χέρια γυναικοκτόνων χωρίς καμιά συνέπεια για τους δράστες.

Κι όμως… Μέσα στο σκοτάδι λάμπουν τ’ αστέρια! Είναι η λάμψη του κόσμου της αντίστασης που μπορεί να φωτίσει τη διέξοδο. Είναι η θέληση μας να πούμε το μεγάλο «όχι» στον ρατσισμό, τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, τους φασίστες, αυτή που μπορεί να βάλει φραγμό στο ζόφο. Είναι ο αγώνας για ίσα δικαιώματα και δικαιοσύνη που μπορεί να ξαναζωντανέψει την ελπίδα.

«Ντόπιοι» και «ξένοι», παθιασμένοι να ζήσουμε μαζί, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα, να τιμήσουμε το ανεκτίμητο δώρο της ζωής.
Το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 28, 29 και 30 Ιουνίου, στο πάρκο Γουδή, είναι τρεις μέρες γιορτής για να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε, να τραγουδήσουμε, να γλεντήσουμε, να χαρούμε. Να κάνουμε τα αστέρια να λάμψουν μέσα στο σκοτάδι.
_________
_________
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/6, 7.30μ.μ.

👉🏿 Δυτικός Πολιτισμός;
Ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στρατιωτικοποίηση των συνόρων και αντικοινωνικές πολιτικές ένταξης των προσφύγων

Συντονισμός:
Αντώνης Φάρας (ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση)
Εισηγήσεις:
Πία Κλέμπ (IUVENTA-Solidarity at Sea), Θανάσης Βουλγαράκης (αλληλέγγυος, Λέσβος), Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Διεθνής Αμνηστία)
Παρεμβάσεις:
City Plaza, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

👉🏿Η Ανάπτυξη της Καταστροφής
Εξορύξεις υδρογονανθράκων και αγώνες για τη ζωή.
Συντονισμός:
Γιώργος Βελεγράκης (ΚόΚΟΙ- Κόκκινη Κινηματική Οικολογία)
Εισηγήσεις:
Γιάννης Παπαδημητρίου (Πρωτοβουλία Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο), Γιάννης Δεληγιόβας (Save Skouries - Επιτροπή Μεγάλης Παναγιάς)
Παρεμβάσεις:
Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων, Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Άρτας
________________

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/6, 7.30μ.μ.

👉🏿 Σκοτεινή Ευρώπη
Άνοδος Ακροδεξιάς, νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, ανταγωνιστική Αριστερά
Συντονισμός:
Γιάννης Αλμπάνης (Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα)
Εισηγήσεις:
Φούλβια Κόντε (ESC/Mediterranea Saving Humans, Ρώμη), Σεραφείμ Σεφεριάδης (πανεπιστημιακός), Ελευθερία Κουμάντου (δημοσιογράφος 9.84)
Παρεμβάσεις:
Αντιφασιστικός Συντονισμός, Κόκκινο Νήμα, Ξεκίνημα, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

👉🏿 Η Πατριαρχία Σκοτώνει
Έμφυλη βία, γυναικοκτονίες, κοινωνικός κανιβαλισμός
Συντονισμός:
Αλίκη Κοσσυφολόγου (Κιουρι@)
Εισηγήσεις:
Ειρήνη Γαϊτάνου (υπεύθυνη εκστρατείας Χωρίς Συναίνεση Είναι Βιασμός - Διεθνής Αμνηστία), Άννυ Παπαρούσσου (δικηγόρος της οικογένειας του Ζάκ Κωστόπουλου Justice For Jack/Jackie)
Παρεμβάσεις:
Το Μοβ, Lgbtqia + Refugees Welcome
___________

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/6, 7.30μ.μ.

👉🏿 Πόλεις Χωρίς Κατοίκους
Airbnb, πολεοδομική καταστολή και γκετοποίηση
Συντονισμός:
Τόνια Κατερίνη (Μέλος Δ.Σ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων)
Εισηγήσεις:
Γρηγόρης Τσαρδανίδης (FairbnbNB), Κωστής Χατζημιχάλης (πανεπιστημιακός), Δέσποινα Σπανούδη (ΚόΚΟΙ – Κόκκινη Κινηματική Οικολογία)
Παρεμβάσεις:
Ανυπόταχτη Αθήνα, Action Against Regeneration and Gentrification

👉🏿Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται
Το κοινωνικό τοπίο και η απάντηση του κινήματος στη δεξιά παλινόρθωση
Συντονισμός:
Νίκος Γιαννόπουλος (Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά)
Εισηγήσεις:
Ηλίας Ιωακείμογλου (Περιοδικό Θέσεις), Πέτρος Σταύρου (οικονομολόγος)
Παρεμβάσεις:
ΔΕΑ, Ροσινάντε, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΝΑΡ, Αναμέτρηση, Κόκκινο Νήμα
____________
Αυτοοργανωμένες Συζητήσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7.00 μ.μ.

👉🏿 Η αυτοοργάνωση ως απάντηση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: Το πείραμα της Ακαδημίας του Αδέσποτου Αθηνών (Αδέσποτος Αθηνών)
👉🏿 Χώροι εποπτευόμενης χρήσης και κοινωνικός έλεγχος (Ομάδα Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω)

ΣΑΒΒΑΤΟ, 7.00 μ.μ.

👉🏿 Μετανάστες εργάτες γης στη Νότια Ευρώπη
👉🏿 Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει μα το κλειδί είναι διπλό: Συζήτηση για τα δικαιώματα των φυλακισμένων, την κρατική καταστολή και το καθεστώς αδειών (Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 7.00 μ.μ.

👉🏿 Αντιφασιστική Συνέλευση: Επέτειος της δολοφονίας του Πάυλου Φύσσα και οργάνωση των κινητοποιήσεων – Στην τελική ευθεία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (Αντιφασιστικός Συντονισμός)
👉🏿 Για το συντονισμό των αγώνων των μεταναστριών ενάντια στην έμφυλη βία (Το Μοβ, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Συνέλευση 8 Μάρτη, γυναικείες μεταναστευτικές οργανώσεις)
👉🏿Συνέλευση Τοπικών Δημοτικών Σχημάτων


Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.