13.5.19

Ο Αρχηγός διαγράφει εικονικά τους πυρηνάρχες!


Πιστός στη στρατηγική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», που εφαρμόζει όσο κοντοζυγώνει η δικαστική απόφαση, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχειρεί να επιρρίψει τις ποινικές ευθύνες της εγκληματικής οργάνωσης στα εκτελεστικά όργανα και στους πυρηνάρχες ώστε να γλιτώσουν ο ίδιος και ο Γ. Λαγός
 ● Την τακτική αυτή σκιαγράφησε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αρχηγού ένας από τους παλιότερους συνεργάτες του, ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου, καταθέτοντας πως ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης έχει δήθεν διαγραφεί.
Πανικός έχει κυριεύσει τον Ν. Μιχαλολιάκο που βλέποντας τη δικαστική απόφαση να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά, καταφεύγει και πάλι στην κλασική τακτική του να «αδειάζει» τα στελέχη του σε μια προσπάθεια να διασωθεί ο ίδιος.
Από εκεί που μόλις πρόσφατα, ο συνήγορός του και αδελφός του Τάκης Μιχαλόλιας, για να διασφαλιστεί η ομερτά στην οργάνωση, δήλωνε ότι και οι 69 κατηγορούμενοι -ανάμεσα στους οποίους και ο Ρουπακιάς- «δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά πολιτικές επιλογές και αγώνες», ομολογώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ενοχή σύσσωμης της Χρυσής Αυγής, τώρα ο Μιχαλολιάκος, προκειμένου να γλιτώσει τον εαυτό του, φαίνεται διατεθειμένος να θυσιάσει τα πιο πιστά στελέχη του. Και αυτά δεν είναι άλλα από τον πυρηνάρχη Πατέλη και τα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Το διαπιστώσαμε την περασμένη βδομάδα με την κατάθεση του στενού συνεργάτη του, Αθανάσιου Κωνσταντίνου. Ο απόστρατος, ο οποίος μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν αφανής συνεργάτης, υπήρξε συνοδοιπόρος του Μιχαλολιάκου από την ίδρυση της οργάνωσης το μακρινό 1980. Τώρα ήρθε ως μάρτυρας υπεράσπισης προσωπικά του Μιχαλολιάκου, να ισχυριστεί ξαφνικά στη δίκη ότι «ο γραμματέας της τοπικής οργανώσεως [σ.σ. της Νίκαιας] ονόματι Πατέλης» διεγράφη.


Να πει δηλαδή ότι ο άνθρωπος ο οποίος, μετά τη σχετική εντολή του Ιωάννη Λαγού, ενεργοποίησε με SMS το τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα «σε ελάχιστο χρόνο ετέθη εκτός» της οργάνωσης. Τον Λαγό βέβαια τον κάλυψε, λέγοντας ότι αυτός δεν διεγράφη, με τον ισχυρισμό ότι «δεν προέκυψαν στοιχεία, τεκμήρια». Ο στόχος προφανής. Να φορτωθεί η ποινική ευθύνη αποκλειστικά στα εκτελεστικά όργανα και να φτάσει μέχρι τον πυρηνάρχη, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον περιφερειάρχη Λαγό και βέβαια τον ίδιο τον Αρχηγό.
Την επόμενη μέρα ο Κωνσταντίνου ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή για την υποτιθέμενη διαγραφή Πατέλη και αρχικά πήγε να τα μαζέψει, λέγοντας ότι «έπαυσε η υφισταμένη Τοπική [σ.σ. της Νίκαιας] η οποία έκλεισε μετά, ο ρόλος του έπαψε υφιστάμενος, μ’ αυτή την έννοια δεν ήταν στην οργανική δύναμη του κόμματος».
Αλλά όταν η πολιτική αγωγή επέμεινε ρωτώντας αν διαφοροποιείται από όσα είχε καταθέσει περί διαγραφής, επανήλθε λέγοντας: «Δεν διαφοροποιούμαι, διασαφηνίζω το τι είπα αρχικώς. Διεγράφη όλη η Τοπική Νικαίας και ο Πατέλης. Δεν υφίστατο πλέον Τοπική Νικαίας». Και κάπως έτσι ο Μιχαλολιάκος «αδειάζει» καθαρά σύσσωμο τον Πυρήνα της Νίκαιας. Το τάγμα εφόδου δηλαδή που θεωρούσε τάγμα-μοντέλο, στο οποίο όλα τα άλλα έπρεπε να μοιάσουν, και που το έστελνε σε όλη την Ελλάδα για να πρωτοστατεί στη βίαιη δράση της οργάνωσης.

Αλλο ένα όψιμο ψέμα

Αλλά βέβαια ο Πυρήνας της Νίκαιας δεν έκλεισε επειδή τα μέλη του διεγράφησαν. Διαλύθηκε όταν αυτά προφυλακίστηκαν ως κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα περί διαγραφής λόγω της εμπλοκής τους στη δολοφονία είναι φυσικά ακόμα ένα όψιμο ψέμα της πανικόβλητης ηγεσίας της Χρυσής Αυγής που εφαρμόζει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Γιατί βέβαια τα ίδια τα στελέχη της Νίκαιας ήταν που έβαλε ο Μιχαλολιάκος, τον Φεβρουάριο του 2018, να υποδυθούν το κοινό του και να τον υποδεχτούν στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το Μακεδονικό. Τότε η οργάνωση και ο ναζιστής θεωρητικός της Μάστορας-Μισιάκας προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Αρχηγός «αποθεώθηκε» στο συλλαλητήριο. Αλλά βέβαια, όπως είχαμε αποδείξει, αυτοί που τον «αποθέωσαν» δεν ήταν άλλοι από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα, Ιωάννη Καζαντζόγλου και Κωνσταντίνο Κορκοβίλη. Αυτοί τον υποδέχτηκαν στο συλλαλητήριο και αυτούς χαιρέτησε εγκάρδια.


Στις 20.10.2017 ο Μιχαλολιάκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια νέων γραφείων -δηλαδή νέων ορμητηρίων για επιθέσεις- της Τ.Ο. Πειραιά. Στο κοινό ήταν και πάλι τα στελέχη της Νίκαιας. Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα ξεχωρίζει ξανά ο Κορκοβίλης και ο συγκατηγορούμενός του για τη δολοφονία Φύσσα, Αναστάσιος Μιχάλαρος.

Με τον Τσακανίκα

Επιπλέον τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής εξακολουθούν να ποζάρουν σε φωτογραφίες με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία Φύσσα και μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Νίκαιας, Γεώργιο Τσακανίκα.



Ο Κασιδιάρης πόζαρε μαζί του προ μηνών στον Μαραθώνιο της Αθήνας (11.11.2018), ενώ μαζί φωτογραφίζονταν στην Τανάγρα (18.9.2016) δίπλα και στους βουλευτές της οργάνωσης Π. Ηλιόπουλο και Ευ. Καρακώστα.




Και βέβαια ο Τσακανίκας είχε ενεργό ρόλο στην επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης στον Πειραιά τον Απρίλιο του 2016. Επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ομιλίας του Μιχαλολιάκου.



Και για το τέλος αφήνουμε τον Γεώργιο Πατέλη και έναν εξαιρετικά αποκαλυπτικό διάλογο τόσο γιατί καταρρίπτει πλήρως τα περί διαγραφής του, όσο και γιατί αποτελεί άλλη μία ομολογία για τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Στις 24.8.2017, τέσσερα χρόνια μετά την ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής, το στέλεχος της οργάνωσης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με τον Κασιδιάρη, Χρήστος Μουλάς, κάνει την εξής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τι έγινε ρε παιδιά; Ολοι κόπτονται για το πόσο κακός είναι ο ναζισμός! Ποια είναι αυτή η ιδεολογία; Γιατί τη φοβούνται τόσο?!».
Και ο Πατέλης απαντά: «Δεν φοβούνται τον ναζισμό (εθνικοσοσιαλισμό) τη Χρυσή Αυγή φοβούνται παγκοσμίως γιατί είναι ο οδηγητής όλων των εθνικιστικών τάξεων και η επόμενη παγκόσμια δύναμη. Αυτό δείχνει ότι όχι απλά έχουμε πάει πολύ ψηλά αλλά κάτι άλλο γίνεται που δε μπορούμε να φανταστούμε». Ο Μουλάς απαντά: «Ελα ρε Γιώργαρε...!!! Εθνικοσοσιαλισμός...!!! Η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...!!!».
Ο Πατέλης συνεχίζει με τα συνθήματα «Ζήτω η Νίκη» (μετάφραση του χιτλερικού «Sieg Heil») και «Ζήτω ο Αρχηγός» (μετάφραση του χιτλερικού «Heil mein Führer»), ενώ ο Μουλάς απαντά με «ΗΗ», δηλαδή τα αρχικά του «Heil Hitler». Και ο δήθεν διαγραμμένος Πυρηνάρχης Νίκαιας κλείνει λέγοντας: «Μόνο στο άκουσμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο δρόμος όλων των Εθνικιστών μου προκαλεί ρίγος».



Λαγός προς Πατέλη: «Μένεις εδώ»

Αλλωστε μόλις λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα στις 23.9.2013, ο Λαγός τηλεφώνησε στον Πατέλη για να του πει ότι «μένεις εδώ και συνεχίζεις κανονικά», στη θέση δηλαδή του πυρηνάρχη της οργάνωσης.
Αρχικά ο Μιχαλολιάκος αρνήθηκε τον Ρουπακιά. Ενιωσε επίσης την ανάγκη να κρύψει τα μέλη της οργάνωσής του κι έτσι έχουμε το παράδοξο να εμφανίζονται ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο, ηγετικά στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αρνούνται ότι είναι μέλη.
Τώρα ο Μιχαλολιάκος «αδειάζει» τη Νίκαια, αλλά προσπαθεί να διασώσει τον Λαγό επιδιώκοντας πάση θυσία να του βγάλει εισιτήριο για την Ευρωβουλή. Γιατί βέβαια ξέρει ότι με τον Λαγό, ο οποίος εμπλέκεται σε όλες τις δολοφονικές επιθέσεις που διερευνά το Κακουργιοδικείο, είναι δεμένος. Μόνο που όλοι πλέον γνωρίζουν ότι την κεντρική εντολή των επιθέσεων τη δίνει πάντα ο Αρχηγός.
Γράφει: Γιάννης Μπασκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.