20.5.19

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία κατά την άφιξη Σαλβίνι στην Νάπολη


«Η Νάπολη απαντά στον ρατσισμό και αποδεικνύει πως γι’ αυτόν δεν υπάρχει θέση» ήταν το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών στην «υποδοχή» του ακροδεξιού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη αντικειμένων και καπνογόνων.





Με διαμαρτυρίες και συγκρούσεις με την αστυνομία κοντά στο μέγαρο της περιφέρειας, στην Πλατεία Πλεμπισίτο, υποδέχθηκε την Πέμπτη η πόλη της Νάπολης τον ακροδεξιό Σαλβίνι. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας βρέθηκε στην Νάπολη για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για την ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, χιλιάδες άνθρωποι και οργανώσεις κατέκλυσαν την κεντρική οδό Τολέντο, σε μία διαδήλωση κατά του Σαλβίνι, με κυρίαρχο ένα πανό που έφερε την επιγραφή «Αυτή η Λέγκα (σ.σ το ακροδεξιό κόμμα του Σαλβίνι) είναι ένα όνειδος», που υπενθύμιζε μία φράση του πρόωρα εκλιπόντος μεγάλου ναπολιτάνου τραγουδοποιού Πίνο Ντανιέλε. Στην πορεία πρωτοστάτησαν στελέχη των ναπολιτάνικων οργανώσεων Insurgencia, του κοινωνικού κέντρου Je Sto' Pazzo και του κόμματος Εξουσία στον Λαό (Potere al Popolo), με την επικεφαλής του Βιόλα Καρόφαλο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, που απάντησαν με τη ρίψη αντικειμένων και καπνογόνων. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, στα επεισόδια που σημειώθηκαν προτού οι διαδηλωτές εγκαταλείψουν το μέγαρο.

«Σήμερα έφθασε στην πόλη ο υπουργός Εσωτερικών. Για μία φορά ακόμη, η Νάπολη απαντά στον ρατσισμό και αποδεικνύει πως γι' αυτόν δεν υπάρχει θέση. Σήμερα, χιλιάδες κάτοικοι κρέμασαν επιγραφές στα μπαλκόνια τους, διατρανώνοντας απ' άκρου εις άκρον στην πόλη ένα μήνυμα: δεν είναι αλήθεια πως ο Νότος είναι με τη Λέγκα», τόνισε ο επικεφαλής ομιλητής Αλφόνσο Ντε Βίτο, σύμφωνα με τη La Repubblica

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/141160/Diadiloseis-kai-sugkrouseis-me-tin-astunomia-kata-tin-afiksi-Salbini-stin-Napoli-video?fbclid=IwAR1spZTcuxyv3scHAvFdKIURHnGjUDqy7zYU64bwzxiHNxhawhe-8_agJeM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.