25.4.19

Επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΟΚΔΕ: Εχθροί των φασιστών όσοι και όσες αγωνίζονται

Εχθές, Τετάρτη 24 Απρίλη, 15 ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν σε ομάδα αγωνιστών/τριών της ΟΚΔΕ στα Μετέωρα. Τέτοιες επιθέσεις, μας θυμίζουν ποιος είναι, σε τελευταία ανάλυση, ο βασικός εχθρός των φασιστών και της ακροδεξιάς: πέρα από τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους διαφορετικούς, τις γυναίκες, οι φασίστες μισούν και επιτίθενται σε όσους στέκουν δίπλα στους καταπιεσμένους, σε όσους αγωνίζονται για μια κοινωνία δίκαιη και ειρηνική. Γι’ αυτό μαχαίρωσαν τον Παύλο Φύσσα, γι’ αυτό χτυπήσαν τους κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα, για αυτό έκαψαν τη Λιμπερτάτια.

Αυτό το μένος τους επίσης, μας θυμίζει ποιος, σε τελευταία ανάλυση, είναι ο βασικός τους σύμμαχος, από την εποχή που ο Χίτλερ χρηματοδοτούταν από τους Γερμανούς βιομηχάνους, ως τα σήμερα που η Χρυσή Αυγή γλύφει τους εφοπλιστές. Πίσω από ψευδεπίγραφα «αντισυστημικά» προσωπεία, πίσω από υποκριτικές φιλολαϊκές κραυγές, οι φασίστες ήταν και θα είναι με τους καταπιεστές και τους εκμεταλλευτές, υποτακτικοί των μεγάλων αφεντικών και όργανα του βαθιού κράτους.
Τέλος, αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε η αντιφασιστική απάντηση σίγουρα δεν βρίσκεται στις «προοδευτικές συμμαχίες», ούτε στο να κλέβεις τους εργαζόμενους και να υπογράφεις μνημόνια στο όνομα μιας αριστεράς, που είναι βούτυρο στο ψωμί της δεξιάς. Η απάντηση είναι να στέκεσαι έμπρακτα, στο δρόμο και στα λόγια, στο πλευρό της αγωνιζόμενης κοινωνίας, να στέκεσαι με θάρρος, στο δρόμο και στα λόγια, απέναντι στους φασίστες και την άκρα δεξιά.
Η χθεσινή επίθεση, και όλες οι παρόμοιες, θυμίζουν Βαϊμάρη. Αυτό άλλωστε θέλουν κι οι φασίστες, η «σπορά της ήττας του 1945», όπως αυτοαποκαλούνται. Θέλουν να διαλύσουν την κοινωνία με το μίσος και τη βία, ώστε να κυριαρχήσουν ευκολότερα οι δυνατοί. Ας τους θυμίσουμε όμως ότι στο τέλος πάντα χάνουν.  
Στεκόμαστε στο πλευρό των συναγωνιστών και των συναγωνιστριών της ΟΚΔΕ που δεχθήκαν αυτή τη θρασύδειλη επίθεση. Στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση, σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, 18:30, στην Πλατεία Μετεώρων.
Πόλη Ανάποδα- Δύναμη Ανατροπής. Ενωτικό Ψηφοδέλτιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.