9.4.19

Συζήτηση+Προβολή Ντοκιμαντέρ: ΒΙΟ.ΜΕ. 6 Χρόνια Αυτοδιαχείρισης

Θα προβληθεί το ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ "Επόμενος Σταθμός Ουτοπία" και συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων αυτοδιαχείρισης της ΒΙΟ.ΜΕ Συνεργατικής με εργαζόμενους από το το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα σχετικά με την αυτοδιάθεση των εργαζομένων, την οργάνωση της παραγωγής και την αλληλεγγύη. 


6 χρόνια ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ: μια σύντομη ανασκόπηση
Στις 12 Φεβρουαρίου 2013, με πρόταγμα την εργατική αυτοδιαχείριση, την ισοτιμία και την ισότητα και με την στήριξη εργατικών σχημάτων και πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων από ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, η πόρτα του εργοστασίου της πτωχευμένης ΒΙΟ.ΜΕ. -θυγατρικής της νωρίτερα πτωχευμένης Φιλκεράμ-Τζόνσον- ανοίγει ξανά και το εργοστάσιο τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των εργατών του.


Έξι χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός διαφορετικού μοντέλου εργασίας χωρίς εκμετάλλευση, η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ. μετά από έναν αγώνα μακρύ και επίπονο συνεχίζει, παράγοντας οικολογικά καθαριστικά, λειτουργώντας συνελευσιακά, αποτελώντας όχι μόνο αναγκαιότητα αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για την ανάδειξη νέων μορφών παραγωγικής δραστηριότητας και απελευθέρωσης της εργατικής τάξης, σε μια ριζικά δημοκρατική οικονομία.


Ο αγώνας για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων συνεχίζεται. Τα αιτήματα των εργαζομένων παραμένουν αδιαπραγμάτευτα.


Διεκδικούν διαχωρισμό του ακινήτου που στεγάζει την ΒΙΟ.ΜΕ. και εξαίρεσή του από τη διαδικασία πλειστηριασμού των 14 ακινήτων της Φιλκεράμ-Τζόνσον.

Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 7.30 με Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί με μπαχαρικά), μπίρες/τσίπουρο, φαγητό και κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.