1.4.19

Συκιές Θεσ/νίκης: Καταγγελία για φασιστική επίθεση εναντίον γονέων έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο

Δημοσιεύουμε καταγγελία του δημοτικού σχήματος «Η Πόλη Αλλιώς – Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης Συκεών», σχετικά με την επίθεση μέλους της φασιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» ενάντια σε γονείς έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο Συκεών.


Ούτε στη Νεάπολη ούτε στις Συκιές
τσακίστε τους φασίστες σ’ όλες τις γειτονιές!


Καταγγέλλουμε την επίθεση φασιστοειδούς της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος» εναντίον του ΚΚΕ και γονέων έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο Συκεών.

Η επίθεση έγινε καθώς τα μέλη του ΚΚΕ, που είναι και γονείς παιδιών του σχολείου, μοίραζαν ανακοινώσεις, που καλούσαν σε προγραμματισμένη αντινατοϊκή εκδήλωση.

Το γεγονός όπως φαίνεται, εξόργισε τον φασίστα, ο οποίος τους επιτέθηκε, σπρώχνοντας και προπηλακίζοντας ακόμα και γυναίκες!

Ο εν λόγω ακροδεξιός μπήκε μαινόμενος στο προαύλιο του σχολείου, άρπαξε το μικρόφωνο που είχε στηθεί για την προσευχή και εξύβρισε το διευθυντή μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών, επειδή «αφήνει τα κομμούνια να μοιράζουν φυλλάδια έξω από το σχολείο». Παράλληλα, κάλεσε και την Αστυνομία για να απομακρύνει τους γονείς, η οποία έσπευσε να πάρει τα στοιχεία τους και να τους ζητήσει να απομακρυνθούν.

Μετά την επίθεση πιθανότατα ακροδεξιών με βόμβα μολότοφ σε σπίτι μεταναστών στη Νεάπολη, φαίνεται πως πληθαίνουν οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στη γειτονιά μας. Χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να φράξουμε μαχητικά και αποφασιστικά τον δρόμο σε παρόμοιες συμπεριφορές, όπως έγινε με την άμεση αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Νεάπολης.

Στις Συκιές, που έχουν ποτιστεί με το αίμα τόσων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες.


Πηγη:http://net.xekinima.org/sukies-thesniki-skataggelia-gia-fasistiki-epi/?fbclid=IwAR2AJ3gOHdckKtyMEL16_8fxsMu__TgezJmG0a2ZkgPlr0VbqV58ADG691Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.