7.3.19

Επιζήσασα του Άουσβιτς θα συναντηθεί με μαθητές λυκείου που χαιρέτισαν ναζιστικά

Μία επιζήσασα του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και εξ΄ αγχιστείας αδελφή της Άννας Φρανκ θα συναντηθεί σήμερα με μερικούς μαθητές λυκείου της Καλιφόρνιας οι οποίοι φωτογραφήθηκαν να κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό πάνω από μια σβάστικα φτιαγμένη από πλαστικά ποτήρια.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τα αντισημιτικά σχόλια και οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν κυρίως στο Snapchat, ανάμεσά τους και μία με τον τίτλο «άρια φυλή», προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.


Η 89χρονη Εύα Σλος, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και ακτιβίστρια, ελπίζει οι μαθητές που συμμετείχαν στο περιστατικό να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν υπερασπιστές της ανεκτικότητας και της κατανόησης, επεσήμαναν οι διοργανωτές της συνάντησης σε ανακοίνωσή τους.

«Είναι απαραίτητο οι νέοι σήμερα να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τις επιπτώσεις του ανεξέλεγκτου μίσους», τόνισε ο ραβίνος Ρουβέν Μιντς διευθυντής του Κέντρου για την Εβραϊκή Ζωή στο Νιούπορτ Μπις της Καλιφόρνιας.

Μαθητές από διάφορα λύκεια της πολυτελούς κομητείας Όραντζ στην Καλιφόρνια φωτογραφήθηκαν στη διάρκεια ενός πάρτι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κόστα Μέσα να υψώνουν τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό, πλάι σε μια σβάστικα φτιαγμένη από κόκκινα πλαστικά ποτήρια.Τα στιγμιότυπα απαθανατίστηκαν και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο.

Κάποιοι από τους μαθητές έχουν γράψει επιστολές για να ζητήσουν συγγνώμη, ανέφεραν οι Los Angeles Times.

Η Σλος αιχμαλωτίστηκε από τους Ναζί το 1944 στο Άμστερνταμ. Την έστειλαν στο Άουσβιτς, όπου πέθαναν ο πατέρας και ο αδελφός της. Στη συνέχεια η ίδια και η μητέρα της απελευθερώθηκαν από τον ρωσικό στρατό και αργότερα η μητέρα της παντρεύτηκε τον πατέρα της Άννας Φρανκ.

Η συνάντηση μεταξύ της Σλος και κάποιων από των μαθητών είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο λύκειο Νιούπορτ Χάρμπορ.

«Η ελπίδα μας είναι ότι αν συναντηθούν με κάποιον που έγινε μάρτυρας από πρώτο χέρι των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν υπό τη σβάστικα και τον ναζιστικό χαιρετισμό θα βοηθήσει να οδηγηθούν αυτοί οι μαθητές προς την ανεκτικότητα και την αποδοχή», επεσήμανε ο ραβίνος Μιντς.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/139133/Epizisasa-tou-Aousbits-tha-sunantithei-me-mathites-lukeiou-pou-xairetisan-nazistika?fbclid=IwAR1bLgg4srlyJAzttgFldZaPozQ3LCQncg32ushmvI3swkzPqvnpyjhLBy4#.XIDwjJC8cLA.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.