16.2.19

Χρυσαυγίτικη επίσκεψη σε σχολείο - Ανεπιθύμητοι από τους εκπαιδευτικούς

Όπως καταγγέλλεται και από τον ΣΕΠΕ, κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από τους Μανώλη Μαθιουδάκη, Νεκταρία Αθιτάκη, Ευρυπίδη Βεδουρά, Βασιλική Γιαννοπούλου, Τζένη Μάμαλη και Θοδωρή Τσέλα, επισκεφτήκαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

Τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης ανήκουν στην δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή για τη Φυλή» και η επίσκεψή τους σχετίζεται, προφανώς, με τις δημοτικές εκλογές.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν την αποστροφή για το σύνολο της πολιτικής δράσης και της ιδεολογίας του συγκεκριμένου μορφώματος, επιμένοντας πως αρνούνται να διαχωρίσουν τα παιδιά σε "ανώτερες" και "κατώτερες" φυλές.

Η ανακοίνωση:

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Την Παρασκευή 8 του Φλεβάρη, εμφανίστηκαν σε σχολείο της περιοχής μας, μέλη της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Φυλή» , που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, ζητώντας να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις σε ώρα μαθήματος. Τα σχολεία, όπως και κάθε χώρος δουλειάς, σαφώς αποτελούν πεδίο ζύμωσης πολιτικών και συνδικαλιστικών απόψεων. Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική-εγκληματική οργάνωση με χαρακτηριστικά συμμορίας και από τη δολοφονία του Π. Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013 τα ηγετικά της στελέχη είναι υπόδικα. Σε σχέση με αυτό το περιστατικό αλλά και κάθε επόμενο, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως οι φασίστες δεν χωράνε στα σχολειά μας! Είναι αυτοί οι οποίοι επιχειρούν, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα που με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής οξύνονται, να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ενέργειες, ενώ αποτελούν μέρος του προβλήματος της εγκληματικότητας και στην περιοχή μας, με συμμορίες και αλλεπάλληλα χτυπήματα ενάντια σε ντόπιους και μετανάστες εργάτες, ενάντια σε όλους όσοι σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται.

Εμείς πότε δεν διαχωρίσαμε τα παιδιά με βάση το έθνος, τη θρησκεία, το χρώμα, όπως κάνει εδώ και χρόνια η εγκληματική οργάνωση, που παριστάνει το κόμμα. Είμαστε δάσκαλοι και δασκάλες των παιδιών όλου του κόσμου και διδάσκουμε στα σχολειά μας την ισότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Οποιοσδήποτε διαχωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους και χρησιμοποιεί τη λοιπή αβάσιμη και ανιστόρητη φρασεολογία για ανώτερη φυλή, θα μας βρίσκει πάντα απέναντι του!

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ξεριζώνονται από τους τόπους τους λόγω σκληρών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, λόγω των καπιταλιστικών ανταγωνισμών που οδηγούν στον πόλεμο και τη φτώχεια. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι στον τόπο μας και παλεύουμε μαζί τους για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους μας. Τα παιδιά τους και τα παιδιά μας είναι όλα παιδιά και στα σχολειά μας είμαστε εκεί, για να υποστηρίξουμε την ένταξη και τη μόρφωσή τους με ισότιμο τρόπο. 

Ως Σύλλογος, παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα όλα τα παιδιά του κόσμου, ντόπια, προσφυγόπουλα, μεταναστόπουλα. 

Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά! Δεν θα επιτρέψουμε η περιοχή μας, όπου φοιτούν πολλοί μαθητές Ρομά, Πόντιοι και κατοικούν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, να γίνει η αρένα του κοινωνικού κανιβαλισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. 

Ως δασκάλες και δάσκαλοι έχουμε ιστορική μνήμη και δεν ξεχνάμε την ηρωική αντίσταση του λαού μας την περίοδο της Κατοχής, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό! Τα θύματα της Κατοχής του λαού μας αλλά και όλων των λαών του κόσμου που βρέθηκαν κάτω από τη ναζιστική μπότα ζουν στη συλλογική μας μνήμη και δίνουν μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια σε κάθε φασιστική και ρατσιστική συμπεριφορά ή ιδεολογία. Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε και την πρόσφατη ιστορία μας με τη Χούντα των συνταγματαρχών 1967-1974, τα βασανιστήρια, τις εξορίες, τις φυλακίσεις και βέβαια τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών και όλου του λάου μας στο Πολυτεχνείο. 

Σε ένα λαό όπως το δικό μας, με ιστορία στην προσφυγιά και στη μετανάστευση, που μετρά εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο, ανθρώπους που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται θύματα απειλών και βίας στα μέρη που έχουν μετακινηθεί η μονή απάντηση σε κάθε φασιστική αντίληψη είναι ο διαρκής και ο ανυποχώρητος αγώνας. Σε αυτούς που χαιρετούν ναζιστικά, που ζωγραφίζουν σβάστικες και μας φέρνουν τις μνήμες από τα κρεματόρια και το Άουσβιτς, που απειλούν και προπηλακίζουν οποιονδήποτε δε είναι "καθαρόαιμος Έλληνας" , που φέρνουν τη βία και το μίσος ανάμεσά μας απαντάμε καθαρά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό:

Είστε ανεπιθύμητοι στα σχολεία μας!
Είμαστε δασκάλες και δάσκαλοι όλων των παιδιών.
Είμαστε εδώ για να διδάξουμε και να αγωνιστούμε για την ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,
την ΙΣΟΤΗΤΑ μεταξύ όλων των ανθρώπων.
Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό της περιοχής να αρνηθεί την είσοδο των φασιστών στην τάξη του και να ενημερώσει το σύλλογο σε περίπτωση επίσκεψής τους στα σχολειά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.