22.1.19

Μπροστάρηδες και influencers του συλλαλητήριου για το Μακεδονικό

Με το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών να εισάγεται τη Δευτέρα στις επιτροπές της Βουλής και την ψηφοφορία να αναμένεται έως τα τέλη της εβδομάδας, την Κυριακή λαμβάνει χώρα συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας. Κατηγορίες περί έσχατης προδοσίας, αιτήματα για πλήρη απόρριψη της επιχειρουμενης συμφωνίας και κορώνες για δημοψήφισμα για το όνομα της γειτονικής χώρας ή και την παραίτηση της κυβέρνησης, σε μία κινητοποίηση όπου το εθνικιστικό και ακροδεξιό στοιχείο να είναι διάχυτο και διάσπαρτο, υπό την κάλυψη μάλιστα της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης της χώρας.

Η «Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία» που καλεί επισήμως στο συλλαλητήριο, είναι αυτή που διοργάνωσε τα δύο συλλαλητήρια του 2018 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Την ανακοίνωση με την οποία έγινε το πρώτο κάλεσμα για συλλαλητήριο στις 20 Ιανουαρίου υπογράφουν οι οργανώσεις «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», «η Παμμακεδονική ΗΠΑ», ο «Ανένδοτος για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» και οι «Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου». Στην ανακοίνωσή τους που καταλήγει στο ότι «Είμαστε μυριάδες, είμαστε ενωμένοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε το αφεντικό της χώρας και εμείς θα δώσουμε την τελική λύση», ενημερώνουν πως «ανασυστήνεται» η Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία.  

Αποκαλυπτικό για τα έργα και τις ημέρες των παραπάνω οργανώσεων, στην πλειοψηφία τους εξ Αμερικής είναι το δημοσίευμα του Ημεροδρόμου, που δίνει μία καθαρή εικόνα για το αντικομμουνιστικό και βαθιά «δημοκρατικό» backround των οργανώσεων αυτών. Ενδεικτικά, το στίγμα που έδινε η «Παμμακεδονική ΗΠΑ» πίσω στο 1947 όταν ιδρυόταν υμνόντας τον Τρούμαν: 
«Το 1947 υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ το Δόγμα/Σχέδιο Τρούμαν-Μάρσιαλ, σύμφωνα με το οποίο θα παρεχόταν βοήθεια στην Ελλάδα ούτως ώστε οι Έλληνες να καταπολεμήσουν το Κομμουνιστικό κίνημα το οποίο απλωνόταν με αστραπιαίο ρυθμό στον Ελλαδικό χώρο. Η Κυβέρνηση Τρούμαν, μέσω του προαναφερθέντος Δόγματος/Σχεδίου και η οικονομική ενίσχυση της Αμερικής μαζί με τις τόσες θυσίες του Ελληνικού λαού και το Ελληνικό αίμα που χύθηκε κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, έσωσε την Μακεδονία από τα πλοκάμια της Κομμουνιστικής απειλής» (αναλυτικότερα εδώ)
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν περιορίστηκαν στα καλέσματά τους στους ενήλικες πολίτες που αγωνιούν για το Μακεδονικό, αλλά δεν δίστασαν να απευθυνθούν και στους μαθητές και τις μαθήτριες. Με μια ανοικτή επιστολή, στην οποία αφού τους εκθειάζουν για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στα σχολεία, τους καλούν «να πιάσετε στα χέρια σας τις τύχες αυτού του τόπου» κατεβαίνοντας στο συλλαλητήριο. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους καλούν μαθητές και μαθήτριες: 
«Πιάστε το τραγούδι, τον χορό για τη λεβεντιά και τη χάρη της φυλής μας, και όλοι μαζί ας το φωνάξουμε:
• Αυτός ο τόπος είναι «καταδικασμένος» από την ιστορία να μεγαλουργεί πάντοτε και παντού
• Το Φως που μια φορά για πάντα έλαμψε σ’ αυτήν εδώ τη γη δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει
• Η ιστορία που γράφτηκε από τις θυσίες και τα αίματα των ηρώων δεν ξεγράφεται. Δώστε μας το σύνθημα, δώστε σε όλη τη γη το σύνθημα:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Θα είμαστε όλοι εκεί, πιασμένοι χέρι-χέρι, με μπροστάρηδες ΕΣΑΣ!»
Μεταξύ των οργανώσεων που έχουν επισήμως ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής και πως αντιτίθενται στην «εθνικά επιζήμια» Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο «Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος», δεκάδες Μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας, της Μεσσηνίας, της Αιτωλίας και Ακαρνανίας, της Φωκίδας, της Χίου, και φυσικά ο Σεραφείμ του Πειραιά, δεκάδες «Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία» Αθηνών  και Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως έξω από το χορό δεν μένει ούτε το Άγιο Όρος, το οποίο μάλιστα ζητά ακόμα και διενέργεια δημοσψηφίσματος για το όνομα της γειτονικής χώρας, «Ποιούμεν ύστατην έκκλησιν προς τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενέργειας δημοψηφίσματος», ανέφερε στην ανακοίνωσή του, ενώ ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δήμοι της περιοχής. 

Στα καλέσματα από διαδικτύου και συντηρητικού Τύπου δίνουν και παίρνουν τα -σε δραματικό τόνο- μηνύματα από εν αποστρατεία αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας. Εξάλλου, τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Αθηνών, η Ένωση Αστυνομικών Κιλκίς και η Ένωση Πυροσβεστών Κ. Μακεδονίας, ενώ το ίδιο έχει ανακοινώσει και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Επίσης, καλέσματα υπάρχουν από αρκετές πολιτιστικές ενώσεις όπως η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, ενώ το youtube και το facebook είναι γεμάτα από κανάλια και σελίδες, με διάφορες παραλλαγές του συνθήματος «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» στον τίτλο τους, που επίσης καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας έχει μηνύσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών για εσχάτη προδοσία. 

Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί ακόμα ένα συλλαλητήριο από την λεγόμενη «Παμμακεδονική Συνομοσπονδία», το πρόγραμμα του οποίου προβλέπει υπογραφή «πράξης μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών» από φορείς που διαφωνούν στις Πρέσπες, μηχανοκίνητη πορεία σε αρκετές πόλεις της Β. Ελλάδας και όλης της χώρας, και κατάληξη στο Σύνταγμα στις 27 Ιανουαρίου. Μεταξύ των ομιλητών στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ιωάννης Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Καμμένος.  Μόλις την περασμένη Πέμπτη, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο μήνυση για τα αδικήματα της δωροληψίας, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, επικαλούμενη τις κατηγορίες Καμμένου «χρηματισμό της κυβέρνησης από τον Σόρος».

Εκπρόσωποι των διοργανωτών εμφανίζονται οι Μιχάλης Πατσίκας, άλλοτε γραμματέας της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη, και ο Όθωνας Ιακωβίδης, δύο άνθρωποι με ουκ ολίγες εθνικιστικές κορώνες στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, που γρήγορα βρήκαν θέση στα πάνελ των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, μεταξύ των ομιλητών του κυριακάτικου συλλαλητηρίου φέρεται να βρίσκεται και πάλι ο Μίκης Θεοδωράκης μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Νίκος Λυγερός που είχε μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», Γιώργος Τάτσιος, η Αφροδίτη Μάνου που εσχάτως προκάλεσε αίσθηση με την απότομη στροφή της σε ακροδεξιό λόγο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης και ο Κρις Σπύρου. 

Ο τελευταίος είναι πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ, στο παρελθόν συναντάται στο πλευρό του Στέλιου Παπαθεμελή, ενώ φέρεται εμπνευστής της κίνησης «Ελευθερώστε την Αγία Σοφία».  Από τη διοργάνωση και την υποστήριξη, τόσο του εφετινού όσο και των περσινών συλλαλητηρίων, δεν μπορεί κανείς να μην διαπιστώσει την έντονη παρουσία της ομογένειας εξ Αμερικής, οι οποίοι και συναντήθηκαν σε μία δημόσια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, παρουσία και εκεί του Γ. Πατούλη. 

Εκτός των παραπάνω, σε επίπεδο προσωπικοτήτων έχουν ήδη δηλώσει μαζικά «παρών», τόσο η πλειοψηφία των γνωστών εκπροσώπων του ακροδεξιού χώρου, όσο και νέες περσόνες του χώρου που προέκυψαν μέσα από τα περσινά συλλαλητήρια. Στοχεύοντας, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα πολλών από αυτούς, όχι μόνο στην έκφραση της αντίθεσης όσων διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στην ανατροπή της ίδιας της συμφωνίας. Μάλιστα, κατά τα λεγόμενα αρκετών εκ των διοργανωτών και των υποστηρικτών του συλλαλητηρίου, το σύνθημα της κινητοποίησης αναμένεται να είναι «παραιτηθείτε» και η διαμαρτυρία να μην περιοριστεί στο Μακεδονικό στενά το Μακεδονικό. Εξίσου αποκαλυπτικό των προθέσεων είναι και το γεγονός πως εξετάστηκε ακόμα και το σενάριο της γενικής απεργίας, αφού η διαδικασία στη Βουλή θα ολοκληρωθεί στα τέλης της προσεχούς εβδομάδας. 

Οι ανθοί των περσινών συλλαλητηρίων


Φράγκος Φραγκούλης, ο «τρελός στρατηγός»

Επίτιμος αρχηγός γενικού επιτελείου και υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας το 2012. Αναμφίβολα από τους πρωτοστάτες του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, με την ομιλία του να κρατάει για σαρανταπέντε λεπτά, να διακόπτεται συχνά από το σύνθημα «είναι τρελός ο στρατηγός» και τον ίδιο να δηλώνει πως «του αρέσει». Τότε, κατά την ομιλία του αυτοπροσδιορίστηκε ως «πατριώτης εθνικιστής», αφιέρωσε μεγάλο μέρος της σε μαθήματα ιστορίας, ενώ κατέληξε καλώντας το πλήθος να φωνάξει «ζήτω η μακεδονία, ζήτω οι έλληνες πατριώτες, και επιτέλους, ζήτω ο ελληνικός στρατός!». 

«Να δεσμευτούν λοιπόν αυτοί οι οποίοι έχουν τις τύχες της Ελλάδος ότι θα λειτουργούν με το συμφέρον. Γιατί πρέπει να γνωρίζουν κάτι. Ότι εάν δεν σεβαστούν την ιστορία μας, και τους το διαμηνύουμε σε κάθε τόνο, και υπογράψουν συμφωνία που θα περιέχει τον όρο μακεδονία, θα μας βρουν μπροστά τους. Με ότι σημαίνει αυτό. Μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες του συντάγματος αλλά και της αληθινής δημοκρατίας, και όχι αυτής που επαγγέλλονται» ανέφερε ο Φρ. Φραγκούλης σε μία ενδεικτική αποστροφή του λόγου του τότε.

Ο συγκεκριμένος έχει και στο παρελθόν προκαλέσει αίσθηση με τοποθετήσεις του, όπως με το βιβλίο του που εκδόθηκε το 2010 με τίτλο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», όπου ο Φρ. Φραγκούλης υποστηρίζει πως οι Τούρκοι είναι Έλληνες που έχουν εξισλαμιστεί, και επιχειρηματολογεί υπέρ της καλλιέργειας της «Νέας Μεγάλης Ιδέας» απέναντι στο ρευστό ευρωπαϊκό σκηνικό. Ενόψη του μεθαυριανού συλλαλητηρίου φέρεται να βρίσκεται «στα κάγκελα». 

Νίκος Λυγερός, «ο δάσκαλος»

Ο Νίκος Λυγερός βρέθηκε επίσης μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, και θα είναι ένας από τους ομιλητές στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη αρκέστηκε σε μία ολιγόλεπτη ομιλία γύρω από την κυρίαρχη στρατηγική του Ελληνισμού, ενώ στα λίγα λεπτά που μίλησε περιορίστηκε να εξηγήσει πως ο Ελληνισμός είναι «το δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα», και κλείνοντας παρέθεσε Ρίτσο. 
«Ο Ελληνισμός δεν είχε ποτέ κράτος σοβαρό. Ο Ελληνισμός δεν έχει κράτος σοβαρό.
Ο Ελληνισμός δεν θα έχει ποτέ κράτος σοβαρό, γιατί εμείς πάμε με τις αξίες μας κι όχι με τις αρχές. Αν συμφωνούν μαζί μας, τότε πάμε μαζί τους.
Αν δεν συμφωνούν, είμαστε πάλι εδώ για να τους πούμε ότι η συνέχεια θα γίνει με εμάς. Δεν θα σταματήσουμε αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι το τέλος. Να ξέρετε ότι τα Σκόπια, αν δεν το θέλουμε εμείς, δεν θα μπουν ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα μπουν ποτέ στο ΝΑΤΟ. Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα μην μπερδεύεστε, μην σας επηρεάζει τίποτα.» ανέφερε ο Ν. Λυγερός, μεταξύ άλλων.  
Στον συγκεκριμένο αξίζει να σταθεί κανείς, καθώς ο αυτοπροσδιορισμός του και η πορεία φαντάζουν εντυπωσιακά. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «ο πιο έξυπνος Έλληνας» με iq μεγαλύτερο από του Αινστάιν και δηλώνει μία σειρά από ιδιότητες όπως μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Ακόμη, στο παρελθόν φέρεται να έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος  σε πλήθος αστυνομικών και στρατιωτικών κρατικών σχολών, μεταξύ των οποίων στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και τη Σχολή Στρατολογικού. 

Φέρεται να έχει υπάρξει επιτελικό πρόσωπο σε αρκετά ζητήματα του Κυπριακού, κατ' επάγγελμα «στρατηγικός σύμβουλος», με θητεία στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διακυβέρνησή του, ενώ στο παρελθόν έχει εμφανιστεί και δίπλα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, όταν ο τελευταίος ίδρυε το κόμμα του «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» το 2012. Ο ίδιος έχει αναφερθεί στον Τύπο για το σχέδιό του για το Κυπριακό, με μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με στόχο να γονατίσει την Τουρκία, οι οποίες στο τέλος και απορρίφθηκαν.  Επίσης φέρεται να είναι ο άνθρωπος που διάβασε ολόκληρη την έκθεση 10.000 σελίδων και συνέταξε μία μονοσέλιδη έκθεση με τα προβλήματα του σχεδίου Ανάν, παραδίδοντάς την στον Τάσο Παπαδόπουλο.

Σημειώνεται πως το ιστολόγιό του μετρά δεκάδες χιλιάδες κείμενα, άρθρα που αφορούν τη φιλοσοφία, την εκπαίδευση, τα μαθητικά, τη φυσική, τη θρησκεία, την ιστορία, τη μυθολογία, την αρχαιολογία, τη ζωγραφική, τη μουσική, την πολιτική, πλήθος ποιημάτων και λογοτεχνικών κειμένων, καθώς και μερικές χιλιάδες σκίτσα ή έργα ζωγραφικής, όλα με την υπογραφή του.  Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο κανάλι του το youtube παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια να πραγματοποιεί κάποιου είδους περιοδία σε όλη την Ελλάδα, με ομιλίες για μία ευρεία γκάμα ζητημάτων όπως οι διεθνείς, ευρωπαϊκές και νατοϊκές σχέσεις, εθνικά ζητήματα όπως ένας «νέος Μακεδονικός Αγώνας», το εκπαιδευτικό σύστημα, έως και ενεργειακά ζητήματα και τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας. Τον περασμένο Οκτώβριο δίδαξε και στην «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνι Γεωργιάδη.  

Σήμερα πρωτοστατεί στις διεργασίες και τα καλέσματα για το κυριακάτικο συλλαλητήριο, δίνοντας δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, όπου συχνά τον προσφωνούν ως «δάσκαλο» καθώς εκείνος εξηγεί τις επιζήμιες επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μαλιστα, στην τελευταία του ανάρτηση «Τέλειωσε η παράσταση των 151: Φτάνει πια με την Αριστερά και τη Δεξιά» με την οποία επίσης καλεί στο συλλαλητήριο, προειδοποίησε πως «Σε αυτή τη φάση είναι καλό να ξέρει ο Ελληνικός λαός ότι οι Ειδικές Δυνάμεις είναι μαζί μας». 

Γεωργία Μπιτάκου: «Όλα τα παιδιά μου ετοιμοπόλεμα και ετοιμόμαχα, και ετοιμάζονται για να δώσουν αν χρειαστεί και τη ζωή τους»

Η συγκεκριμένη αποτελεί ακόμα ένα πρόσωπο που πρόβαλε στη δημόσια σφαίρα μέσα από τα περσινά συλλαλητήρια. Δηλώνει δημοσιογράφος, κύρια ενασχόλησή της φέρεται να είναι  διοργάνωση αγώνων kick boxing «εκτός ορίων» και ήταν εκπρόσωπος-διοργανώτρια ενός εκ των περσινών συλλαλητηρίων. Έκτοτε ίδρυσε την «Διέξοδος Ελλάς» η οποία περιγράφεται ως «Ακομμάτιστη Κίνηση Πολιτών για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας του Συντάγματος της Εθνικής Κυριαρχίας». Τον περασμένο Δεκέμβριο εμφανίστηκε να συναντά τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι κατά τη σύντομη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ενώ πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και εκφώνησε επικήδειο λόγο στην κηδεία του στους Βουλιαράτες. 

Παρότι σήμερα δεν βρίσκεται μέσα στους συνδιοργανωτές, η ίδια εμφανίζεται ως πρωτεργάτρια του επερχόμενου συλλαλητηρίου, με τη δράση της να αποτυπώνεται τόσο στη σελίδα της στο facebook, όσο και στα βίντεο της στο youtube. Η ίδια αναφέρει πως βρίσκεται σε συνεννόηση για τις κινήσεις της με την Παμμακεδονική ΗΠΑ και τους πρώην και νυν προέδρους της, Δημήτρη Χατζή και Δημήτρη Φιλιππίδη, καθώς και με τον Πέτρο Γαλάτουλα, πρόεδρο των Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. 

Αποκαλυπτική για τις «προετοιμασίες» για το συλλαλητήριο, σε ένα από τα βίντεο-κάλεσμά της στο συλλαλητήριο, με τίτλο «Ώρα Ξεσηκωμού»: 
«Να κοιτάξουμε να ενημερώσουμε σωστά τα μίντια, να τους δώσουμε μια σωστή γραμμή για το πότε ακριβώς θα γίνει ότι είναι να γίνει και πως θα γίνει, κι ο καθένας να δουλέψει με τις ομάδες του, τους πυρήνες του, προσωπικα και σα "Διέξοδος" έχω την τιμή και τη χαρά να έχω πολλούς συναγωνιστές σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε κάνει πυρήνες παντού. Είναι όλα τα παιδιά μου ετοιμοπόλεμα και ετοιμόμαχα, και ετοιμάζονται για να δώσουν αν χρειαστεί και τη ζωή τους. Και δεν είναι λόγια υπερβολης αυτά. Εδώ που φτάσανε τα πράγματα αν χρειαστεί, ναι, θα δώσουμε και τη ζωή μας, όπως την έδωσε ο Κωνσταντίνος ο Κατσίφας. Που και στο δικό του το όνομα θα γίνει ότι είναι να γίνει από δω και πέρα. Και στο όνομα όλων όσων έχουνε θυσιαστεί από αναχαιτίσεις και από την έλλειψη ελληνοκεντρικής και πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου...» αναφέρει, μεταξύ άλλων. 
Στο ίδιο βίντεο, διατυπώνοντας την «υπερηφάνια» της για τον ελληνικό λαό, καλεί στο συλλαλητήριο που «δεν θα κατέβουμε έτσι απλά»: 
«Είμαι πολύ περήφανη για τον λαό μας, πάντοτε τον πίστευα, ποτέ δεν τον κατηγόρησα όπως ακούω άλλους να κατηγορούν τον λαό. Ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί κάποιοι είναι μέσα στα σπίτια, ξέρω πάρα πολύ καλά όμως'οτι θα βρουνε τη δύναμη για άλλη μια φορά να σηκώσουνε το κεφάλι και να βγούνε έξω και να παλέψουνε όποιοι κι αν είναι το τίμημα. Και να ξέρετε... γιατί δεν μπορούν όλα να ειπωθούν βεβαίως δημόσια, ότι δεν θα κατεβούμε έτσι απλά. Κρατήστε μόνο αυτό, τίποτε άλλο...» δηλώνει, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η συνήθης ακροδεξιά


Παραπάνω αναφέρθηκε ήδη ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και παρολίγον υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Καμμένος. Σήμερα εμφανίζεται μαζί με τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά να έχει ιδρύσει το κόμμα «Δύναμη Ελληνισμού», που απευθύνεται «σε αυτούς που δακρύζουν με το "Μακεδονία Ξακουστή", θα κινείται «δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας» και έχει σκοπό την είσοδο στη Βουλή «με βουλευτές που θα προέρχονται από την ελληνική ομογένεια».

Παρακάτω, ο πρώην επίσης στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, για τον οποίο έχει δηλώσει πως «με τον Αντώνη Σαμαρά είμαστε σύντροφοι εν όπλοις». Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της οργάνωσης «Δίκτυο 21», η οποία αυτοπροσδιοριζόταν ως «οργάνωση αφυπνισμένων εθνικά Ελλήνων». Σήμερα έχει ιδρύσει το κόμμα της «Νέας Δεξιάς», το οποίο κατά τον ίδιο τοποθετείται κοντά στην ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Σε πόνημά του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ενόψη της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο ίδιο αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Οσοι δε παίρνουν και μαχητική θέση υπέρ της συμφωνίας και συμμετέχουν στις ύβρεις, στις συκοφαντίες και στις απειλές κατά του λαού, που συντριπτικά διαφωνεί, δεν είναι απλά λιποτάκτες. Είναι αυτόμολοι. Πέρασαν στο στρατόπεδο εχθρικών προς τον Ελληνισμό συμφερόντων και στρέφουν τα πνευματικά τους όπλα κατά της Πατρίδας, κατά του Εθνους. Πρέπει να ξεβρομίσουμε τη δημόσια Παιδεία από την επίορκη παρουσία τους, ξεκινώντας από τα Πανεπιστήμια, όπου πρέπει να αποκατασταθούν η κυριαρχία του κράτους και ο εθνικός λόγος. Το ίδιο και στην Πρωτοβάθμια και τη Μέση Εκπαίδευση: Να διώξουμε τους μηδενιστές από παντού» αναφέρει ο Φ. Κρανιδιώτης, με τίτλο «Οι λιποτάκτες και οι αυτόμολοι». 
«Παρών» έχει δηλώσει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που όπως προναφέρθηκε, έχει και αυτός το δικό του κόμμα. ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ή αλλιώς Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης, με δημοσιογραφικές πληροφορίες να τον ήθελαν πριν έναν χρόνο κοντά με τον Γ. Καρατζαφέρη, στο πλαίσιο πάντα των «ζυμώσεων» στο χώρο «δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και αριστερά της Χρυσής Αυγής». Ο ίδιος σήμερα δηλώνει πως «αποδοχή από εμάς της κίβδηλης ονομασίας “Βόρεια Μακεδονία” συνιστά εθνικό έγκλημα» και πως «η εθνική προδοσία είναι σε πλήρη εξέλιξη».

Ένας άλλος star του συλλαλητηρίου με πλούσια παρουσία εκπομπών του σε περιφερειακά κανάλια, συχνές προσκλήσεις του σε πάνελ πανελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών και με εντυπωσιακά ποσοστά για το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, ο Κυριάκος Βελόπουλος. Δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, «μεταγραφή» στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, από το 2016 έχει ιδρύσει δικό του κόμμα, την «Ελληνική Λυση». Ο άνθρωπος που έχει υποστηρίξει πως στα βιβλία που πουλάει περιλαμβάνονται «αποκλειστικές» και χειρόγραφες επιστολές του Ιησού Χριστού, ήταν ο ίδιος που την ημέρα που χτυπήθηκε από φασιστική επίθεση ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κλήθηκε από τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ για να εξηγήσει πως «ο Μπουτάρης είναι ο ηθικός αυτουργός των όσων έγιναν» σε βάρος του.  

Στο βάθος των παραπάνω εντοπίζεται και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ που συγκυβέρνησε με τη Νέα Δημοκρατία του Αντ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου, και όλοι μαζί υποστήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Καμμένος» στο χώρο της ακροδεξιάς από την παραπάνω συνεργασία, έχει εδώ και χρόνια επιδοθεί σε έναν αγώνα να ανακάμψει, με πολυάριθμες προσπάθειες για τον «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», ή την «Ελιά της Δεξιάς» ή άλλα ακροδεξιά σχήματα με μοδάτα ονόματα. «Σαφώς υπάρχει ανάγκη συμπτύξεως ενός ευρύτερου πατριωτικού μετώπου, διότι ο κόσμος πρέπει να διοχετεύσει κάπου την εμπιστοσύνη του», δήλωνε μόλις το Σάββατο στον Γ. Αυτιά ο Γ. Καρατζαφέρης, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά τους ευσεβείς πόθους του για ένα ευρύ ακροδεξιό σχήμα.

Από κοντά και η Χρυσή Αυγή που δεν κρύβει την υποστήριξή της και τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο, ενώ κάλεσμα απηύθυνε και ο πρώην ευρωβουλευτής του μορφώματος και νυν κομματάρχης της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε., Ελευθέριος Συναδινός, που έχει ήδη εντάξει στις τάξεις της μικρότερες ακροδεξιές κινήσεις.

Στις πρώτες γραμμές του συλλαλητηρίου εντοπίζει ακόμη κανείς καθηγητές όπως ο Άγγελος Συρίγος, ο Γιώργος Φίλης, ο Ιωάννης Μάζης, καθώς και δημοσιογράφους όπως ο Στέργιος Καλόγηρος, ο Γιάννης Λοβέρδος, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Στέφανος Χίος, ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης. Μάλιστα, ο τελευταίος φέρεται επίσης να έχει ιδρύσει πολιτικό κόμμα, «Το Δέλτα-πολιτική επανάσταση».

Αθροίζοντας τους διοργανωτές, του συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές του σύγχρονου «Μακεδονικού Αγώνα», άπαντες φαίνονται να συναντώνται σε αναλύσεις όπως αυτές του προσφάτως θανόντος καθηγητή Σαράντου Καργάκου, που έχει πει. «Προφητείες» όπως «εάν γίνει το λάθος και δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, θα επιχειρηθεί πάρα πολύ σύντομα και ο διαμελισμός της χώρας μας» ή άλλες ιερέων και αγίων, που συχνά πυκνά κοσμούν τα πρωτοσέλιδα της Ελεύθερης Ώρας και του Μακελειού. Πολλές από τις θέσεις που παράγουν αυτές οι αναλύσεις βρίσκουν τελικά το δρόμος τους έως τις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημαντικού μέρους του κυρίαρχου Τύπου.  

Όλοι οι παραπάνω θα κρατούν σήμερα μία θέση δίπλα στην Νέα Δημοκρατία, στην Ένωση Κεντρώων, στους ΑΝΕΛ και σε στελέχη του ΚΙΝΑΛ, σε ένα «φεστιβάλ» εθνικιστικής και ακροδεξιάς ρητορικής που και πάλι θα μείνει στην ιστορία. Με πρωτοστάτη τον λεγόμενο «εθνικό κορμό», με την ευχή της Εκκλησίας, με την αρωγή των πεφωτισμένων «Πανελλήνων», και πρωταγωνιστές εκείνους που επί χρόνια τζογάρουν στη μισαλλοδοξία και την εχθρότητα στην ανοιχτή πληγή του Μακεδονικού.

Γράφει: Μηνάς Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.