23.1.19

Συρία: Μια μητέρα έσμιξε ξανά με τα παιδιά της χάρη στον Ρότζερ Γουότερς

Δύο μικρά παιδιά από την Καραϊβική, που είχαν μεταφερθεί στη Συρία από τον πατέρα τους, ο οποίος ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ξαναβρέθηκαν σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, με τη μητέρα τους και θα επιστρέψουν επιτέλους στο σπίτι τους, χάρη στη βοήθεια του μουσικού Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικού μέλους των Pink Floyd.

Οι αρχές των ημιαυτόνομων κουρδικών περιοχών της βόρειας Συρίας παρέδωσαν σήμερα τα παιδιά στη μητέρα τους, στην πόλη Καμισλί.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Κλάιβ Στάφορντ-Σμιθ, ο Αγιούμπ Φερέιρα, 7 ετών και ο αδελφός του Μαχμούντ, 11 ετών, απήχθησαν το 2014 από το Τρινιδάδ και Τομπάγκο. Ο πατέρας τους μετέφερε τα παιδιά του στη Ράκα, την πρώην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Στα τέλη του 2017 οι τζιχαντιστές ηττήθηκαν στη Ράκα, η οποία πέρασε στον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του αραβοκουρδικού συνασπισμού που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο η μητέρα των παιδιών δεν μπορούσε εύκολα να τα πάρει πίσω, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας τους είχε σκοτωθεί. Η διαδικασία του επαναπατρισμού ήταν πολύπλοκη και πολύ ακριβή. Μέχρι που εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός ο Roger Waters, του μυθικού συγκροτήματος και δέχτηκε να πληρώσει για όλα τα έξοδα, προκειμένου να έρθει η μητέρα των παιδιών αεροπορικώς από το Τρινιδάδ.
Εκπρόσωπος των κουρδικών αρχών, ο Φενέρ Αλ Γκαγίτ, είπε ότι τα δύο παιδιά είχαν βρεθεί πριν από πολλούς μήνες στην περιοχής της Ράκας και μεταφέρθηκαν στις ζώνες που ελέγχονται από τις SDF.
Τελικά μετά την πολύτιμη συμβολή του Ρότζερ Γουότερς, τα παιδιά παραδόθηκαν σήμερα στη μητέρα τους, από τις αρχές των ημιαυτόνομων κουρδικών περιοχών της βόρειας Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.