11.1.19

«Έσβησε» το σημαντικότερο φιλί της 30ετίας

Ο ανοσολόγος Fernando Aiuti που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο το 1991, όταν φίλησε στο στόμα δημοσίως μια οροθετική γυναίκα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Serra ο επιστήμονας νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης.


Ο Aiuti βρέθηκε νεκρός έχοντας πέσει από τις σκάλες εντός του νοσοκομείου, με την αστυνομία να ερευνά τον θάνατο προκειμένου να εξακριβώσει αν προήλθε από φυσικά αίτια ή αν ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας.
Ο Fernando Aiuti γεννήθηκε το 1935 στο Ουρμπίνο της Ιταλίας και ήταν ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας για τη μάχη κατά του AIDS (ANLAIDS).
Ο ανοσολόγος έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο το 1991, όταν βρέθηκε σε ένα επιστημονικό συνέδριο στο Κάλιαρι. Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στο συνέδριο ήταν η πιθανότητα μετάδοσης του HIV μέσω του στόματος.
Η αντίδραση του Aiuti ήταν άμεση. Χωρίς να διστάσει, κινήθηκε σχεδόν ενστικτωδώς και τράβηξε απότομα την Rosaria Iardino, μια οροθετική γυναίκα που βρισκόταν στον χώρο και τη φίλησε στο στόμα.
Η στιγμή απαθανατίστηκε από έναν φωτογράφο και έτσι πέρασε στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.