7.12.18

Γονέας απείλησε καθηγητή μέσα σε σχολείο όταν δε βγήκε κατάληψη "για τη Μακεδονία"

Μία ακόμη καταγγελία για απειλές σε βάρος εκπαιδευτικού, με αφορμή τις εθνικιστικές καταλήψεις φτάνει στο alfavita.gr. Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, γονέας μαθητή "που συμμετείχε στην απόπειρα εθνικιστικής κατάληψης" απείλησε με σωματική βία τον Πρόεδρο του σωματείου και μάλιστα εντός σχολικού χώρου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο 2ο ΓΕΛ Ζακύνθου την Πέμπτη 29/11.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, "μικρή ομάδα μαθητών επιχείρησε να κλείσει το σχολείο παρά την αντίθετη απόφαση του 15μελούς."

Στη συνέχεια, "ακολούθησε ΓΣ των μαθητών όπου αποφασίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η λήξη της κατάληψης.

"Και εδώ έρχονται οι απειλές. Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου επισημαίνει ότι "μετά την είσοδο μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ο εν λόγω γονέας εντός του 2ου ΓΕΛ κινήθηκε με απειλητικό τρόπο ενάντια στον πρόεδρο του σωματείου."

"Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό και καλεί τον κλάδο να μην ανεχθεί παρόμοιες ενέργειες", αναφέρεται ακόμη, ενώ καταληκτικά τονίζεται:

"Στο εξής για παρόμοιες ενέργειες θα υπάρχει επώνυμη καταγγελία και νομική αντιμετώπιση."

Πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση πανελλαδικά. Καθηγητές δέχθηκαν στοχοποιήθηκαν από ακροδεξιούς κύκλους τόσο σε Βέροια όσο και αλλού, ενώ παρόμοιες απειλές διατυπώθηκαν σε καθηγητές σχολείου της Κρήτης ακόμη και για τη γιορτή του Πολυτεχνείου.


Πηγη:https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/275520_goneas-apeilise-kathigiti-mesa-se-sholeio-otan-de-bgike-katalipsi-gia-ti?fbclid=IwAR2CD-kr8dvrPPMhEgB0FzNH6db073emObQ0lwp0JqB9oqyJV9obTtkndqw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.