5.12.18

Αγγελάκας: Ο υπερβολικός πατριωτισμός με βάζει σε σκέψεις

Τον προβληματισμό του εξέφρασε για την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων και συνθημάτων στις πρόσφατες μαθητικές κινητοποιήσεις για το μακεδονικό ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Αγγελάκας.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, μιλώντας σε τοπικό Ρ/Σ του Βόλου υπογράμμισε «θα προτιμούσα οι μαθητές να αγωνίζονται για καλύτερη παιδεία, για μόρφωση, να κοιτάνε να ενημερώνονται, να μην χρησιμοποιούνται από καμία κίνηση, γιατί και σε αυτή τη φάση.

«Ακόμα και αν υπάρχει ένα αίτημα για την Μακεδόνια, χρησιμοποιήθηκε και από ακροδεξιά στοιχεία που εισέβαλαν στα σχολεία και στηρίζονται πάντα στη μη ενημέρωση, στην αντικαλλιέργεια που έχουν επιβάλλει» τόνισε και συμπλήρωσε «νομίζω πιο σημαντικό είναι να απαιτούμε καλύτερη ζωή και καλύτερους πολιτικούς. Πατριώτες είμαστε όλοι μας, αλλά αυτός ο υπερβολικός πατριωτισμός με βάζει λίγο σε σκέψεις».

Ο Γιάννης Αγγελάκας ρωτήθηκε και για το τραγούδι του «Σιγά μην κλάψω» το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από πολιτικούς και κόμματα και η απάντησή του ήταν ιδιαίτερα καυστική.

«Δεν έχει χρησιμοποιηθεί μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση, το χρησιμοποίησαν διάφοροι TV σταρ για να μιλήσουν όταν τους πήγαιναν για κανένα δικαστήριο. Βρέθηκε ο κάθε πικραμένος να λέει "σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ". Δεν με νοιάζει, το τραγούδι δεν ήταν αυτό και ούτε είναι» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.