20.12.18

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών σε χρυσαυγίτη που επιτέθηκε σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με ποινή 28 μήνες ο χρυσαυγίτης Βαγγέλης Στεφανάκης για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12 Ιουνίου του 2012. Ο Στεφανάκης είχε τραυματίσει σοβαρά τον τότε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, Γιώργο Τσιμπουκάκη.


Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο χρυσαυγίτης Βαγγέλης Στεφανάκης. Τον Ιούνιο του 2017 είχε καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12 Ιουνίου του 2012. Η ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 37 μηνών. Ωστόσο, το δικαστήριο έκανε δεκτή την παραγραφή της πράξης της οπλοφορίας και μείωσε την ποινή σε 28 μήνες.


Κατά την επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί τότε, οι δράστες φώναξαν «παλιοκομμούνια, θα πεθάνετε, να φύγετε από εδώ απόψε» και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι τον Γιώργο Τσιμπουκάκη.
 Η υπόθεση έχει συσχετιστεί στη δικογραφία για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Σημειώνεται ότι ο πατέρας του Στεφανάκη, σε δηλώσεις του έχει αναφέρει  ότι ο γιος του φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής και «πήγαινε στις ομάδες περιφρούρησης, όπως στις Θερμοπύλες».

Καταθέτοντας στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ο Γ. Τσιμπουκάκης είχε περιγράψει πως διαλύθηκε πάνω στο κεφάλι του, λόγω της βιαιότητας, το σκληρό μασίφ πλαστικό αντικείμενο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στον "Ευαγγελισμό" μού τα έβγαλαν από το κεφάλι. Αφαιρέθηκε πλαστικό». Όπως ανέφεραν οι μαρτυρίες, στη συνέχεια ο Στεφανάκης έβγαλε από την τσέπη του σιδερογροθιά και συνέχισε να χτυπά το θύμα.

Ο χρυσαυγίτης Στεφανάκης είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο το 2013 για τη δολοφονία της τότε συντρόφου του Φαίης Μπλάχα, την οποία είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου. Αρχικά του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετέτρεψε την ποινή σε φυλάκιση 20 ετών, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς έκρινε ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας τη Φ. Μπλάχα στο νοσοκομείο.

Πηγή:https://www.thepressproject.gr/article/137157/Katadikastike-xrusaugitis-gia-epithesi-se-dimotiko-sumboulo-tou-KKE?fbclid=IwAR1GL_ZYF04HXS0OvTo5dSBOGh3yuksTk5Y1_aW8fRO1MOv9TPhWLCmelVg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.