15.11.18

Αντιρατσιστική «ασπίδα» από τον Γιάννη Αντετοκούμπο


Με σημείωμά του στα social media ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στέκεται στο πλευρό του αδελφού του Θανάση, αντιδρώντας στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο τελευταίος από τον αρχηγό της Θύρας 7 του Ολυμπιακού Τάκη Τσουκαλά.

«Ένα μπουρδέλο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του», είπε ο Τάκης Τσουκαλάς στο Extra (που λέγεται και Epsilon πλέον) και ήταν τα άθλια αυτά λόγια που προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη.

Η ξεφτίλα μας πλέον είναι παγκόσμια όπως καταλαβαίνετε, όλοι θα έχουν να λένε τώρα για τη ρατσιστική Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε πως η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη έστειλε επιστολή προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ζητώντας τη διερεύνηση για «ενδεχόμενη ύπαρξη ποινικώς κολάσιμων πράξεων».

«Η αντιρατσιστική νομοθεσία είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη, δεν μιλάει μόνο για προτροπή σε βία, ότι ρατσιστικός λόγος είναι η προτροπή σε βία, αλλά είναι και η προτροπή σε διακρίσεις» σχολίασε η Μαρία Γιαννακάκη (Πρακτορείο 104,9 FM») και διευκρίνισε ότι η ελευθερία της άποψης και η ελευθερία του λόγου είναι διαφορετικό πράγμα από την προσβολή της προσωπικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών αξιών.

Στο ΕΣΡ διαθέτουν ήδη το οπτικοακουστικό υλικό και κινήθηκαν ταχύτατα καλώντας το Extra (ή Epsilon) για εξηγήσεις την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Το πρόστιμο στο κανάλι αναμένεται να είναι πολύ βαρύ, το Συμβούλιο είναι εξαιρετικά αυστηρό με τον ρατσιστικό λόγο στα κανάλια. Σημειωτέον πως το ΕΣΡ τιμωρεί τους σταθμούς και όχι τα πρόσωπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.