15.11.18

Μέλη της νεολαίας της Μέρκελ «γιόρτασαν» τη Νύχτα των Κρυστάλλων με ναζιστικό εμβατήριο [Βίντεο]

Με ένα ναζιστικό εμβατήριο επέλεξαν να... «τιμήσουν» την 80ή επέτειο από την «Νύχτα των Κρυστάλλων», μέλη της νεολαίας του CDU, του κόμματος της Μέρκελ.

Μια παρέα νεαρών από το Λίμπουργκ, άρχισε να τραγουδάει το εμβατήριο «Westerwaldlied» σε μπαρ του Βερολίνου, όπου τους βιντεοσκόπησε η εβραϊκής καταγωγής καλλιτέχνις Λίντα Αλβιτσούρι Σόμερφελντ, που παραχώρησε το βίντεο στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Το εν λόγω τραγούδι, το τραγουδούσαν οι γερμανικές δυνάμεις κατά την εισβολή τους στην Ολλανδία, στην Γαλλία και στο Λουξεμβούργο κι αφαιρέθηκε από το επίσημο βιβλίο εμβατηρίων μόλις το 2017.

Η τοπική οργάνωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών έσπευσε να μαζέψει το ατόπημα των μελών της, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για ναζιστικό εμβατήριο αλλά για παραδοσιακό τραγούδι. «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι σε μια πόλη όπου είναι ανεκτό να καπνίζει κανείς μαριχουάνα δεν είναι δυνατό να τραγουδήσει κανείς ένα γερμανικό τραγούδι των κυνηγών και των χωρικών, του οποίου οι στίχοι δεν συνοδεύονται από κάποια πολιτική δήλωση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, παραδέχτηκε ωστόσο ότι η συγκυρία της επετείου ήταν «ατυχής».

Υπενθυμίζεται ότι η Νύχτα των Κρυστάλλων σηματοδοτεί το μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Νοεμβρίου 1938.

https://tvxs.gr/news/kosmos/meli-tis-neolaias-tis-merkel-giortasan-ti-nyxta-ton-krystallon-me-nazistiko-embatirio-bi


Ενσωματωμένο βίντεο
Na @JUBerlin, wer von Euch hat Freitag, 9.11., in Kneipe "Zur Quelle" in -Moabit bierselig, lauthals das bei Nazis/Reichswehr beliebte, vom ⁦@BMVg_Bund⁩ 2017 aus ⁦Bundeswehr⁩ verbannte Westerwaldlied "gesungen"?
@Tagesspiegel⁩ ⁦@LorenzMaroldt
451 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.