21.11.18

Μηνύσεις από την οικογένεια του Ζακ μετά το πόρισμα


Μετά τη δημοσιοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου που δείχνει πως προκλήθηκε από ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα, η οικογένεια του 33χρονου ετοιμάζει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας.

Με το πόρισμα να αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή, η εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής Άννυ Παπαρούσου, δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ στην οδό Γλάδστωνος και αφού ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρούσου, οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.

Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της στα οποία καταγράφεται ο 33χρονος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο «το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα».

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.» με τον αιμόφυρτο 33χρονο να δέχεται χτυπήματα στην πλάτη από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Να ριχτεί άπλετο φως»
Κρίσιμο στοιχείο προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στη διαλεύκανση του τραγικού θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, χαρακτηρίζει το πόρισμα των ιατροδικαστών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει πως το πόρισμα δίνει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.