15.11.18

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ


Διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμό οικοπέδων της ΒΙΟΜΕ πραγματοποιείται σήμερα στις 11.00 έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε ένδειξη στους εργαζόμενους τους αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου.

Η ΒΙΟΜΕ εγκαταλείφθηκε από την εργοδοσία (οικογένεια Φιλίππου) μετά την πτώχευση της μητρικής «Φίλκεραμ Τζόνσον», η οποία τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης, αφήνοντας πλήθος ανέργων και χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Απλήρωτοι από την άνοιξη του 2011, με απεργίες και στη συνέχεια με επίσχεση εργασίας πέτυχαν με ασφαλιστικά μέτρα τη δέσμευση των μηχανημάτων και των υλικών που είχαν απομείνει. Από το 2013 το εργοστάσιο λειτουργεί με τις δικές τους δυνάμεις.

Όπως έχουν τονίζει οι ίδιοι, «αγωνιζόμενοι και ελεύθεροι από αφεντικά, αντιστεκόμαστε, παρ’ όλες τις πιέσεις και τις “μυστικές” δικαστικές ενέργειες που γίνονται. Εμείς επιμένουμε να είμαστε εργαζόμενοι, και μέσα στο εργοστάσιο με βασικό μας αίτημα “τα εργοστάσια και η διαχείριση του πλούτου, σε αυτούς που παράγουν”».

«Στη ΒΙΟΜΕ περιφρονούμε τα βαριά εκείνα αρώματα, που συνήθως χρειάζονται για να καλύψουν τη δυσωδία της εργατικής εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης. Επιλέγουμε την αλληλεγγύη, τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή, την αυτοδιεύθυνση μέσω της συνέλευσης των εργαζομένων και την άμεση δημοκρατία στις αποφάσεις, δείχνοντας ένα δρόμο δύσκολο και συνάμα αναγκαίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.