19.10.18

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Μπέος και Χρυσή Αυγή δεν χωρούν σε τιμητική εκδήλωση για τον αγωνιστή Μ. Γλέζο

Τα πυρά της δημοτικής αρχής δέχθηκε ο πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παναγιώτης Πολίτης, για την απόφασή του να μην προσκαλέσει τη δημοτική αρχή Βόλου και τον δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, όπως και τον βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος, σε εκδήλωση επιτιμοποίησης του Μανώλη Γλέζου. 
«Αναφορικά με δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής που αναφέρεται στην μη πρόσκληση του δημάρχου Βόλου σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επισημαίνεται ότι η λίστα των προσκεκλημένων σε δημόσια εκδήλωση Πανεπιστημιακού Τμήματος συνιστά αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε Προέδρου του» εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παναγιώτης Πολίτης, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Βόλου, και εξηγώντας τις αιτίες της μη πρόσκλησης.

«Στην δημόσια εκδήλωση επιτιμοποίησης του Μανώλη Γλέζου, την Τετάρτη 10/10/2018 στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσεκλήθησαν όλες οι πολιτικές (πλην του βουλευτή της Χρυσής Αυγής), πολιτειακές, περιφερειακές, εκπαιδευτικές, αστυνομικές, στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές του τόπου. Δεν προσεκλήθη η τρέχουσα δημοτική αρχή της πόλης. Σε πανεπιστημιακό χώρο ελευθερίας της έκφρασης και ειδικότερα σε εκδήλωση απόδοσης τιμής σε έναν αγωνιστή της δημοκρατίας, πεπραγμένα της τρέχουσας δημοτικής αρχής δυστυχώς δεν της επιτρέπουν να χωράει» απάντησε ο πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος.

Στην απάντηση του Π. Πολίτη έσπευσε να απαντήσει η δημοτική αρχή, με μία ανακοίνωση στο ύφος και το ήθος του Αχιλλέα Μπέου, που απλώς επιβεβαιώνει την απόφαση του παιδαγωγικού τμήματος να τον αφήσει εκτός καλεσμένων μαζί με τους χρυσαυγίτες. Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: 

«Αναφορικά με τις νέες δηλώσεις του γνωστού Τάκη και την ενημέρωσή του ότι δεν χωρούμε στις εκδηλώσεις του «δημοκρατικού μαγαζιού» του, όπως προφανώς θεωρεί το Πανεπιστήμιο, θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι δεν συμμεριζόμαστε την λύπη του, γι αυτό, αλλά μοιραζόμαστε τη χαρά του. Στην Δημοκρατία, σε όλο τον κόσμο, αποφασίζει ο λαός και όχι ο κάθε Τάκης και εμείς ουδεμία διάθεση έχουμε να συνδιαλεγόμαστε με τέτοιους "δημοκράτες".

Εκείνο που μας ανησυχεί είναι η ποιότητα της Παιδείας που η Πολιτεία παρέχει στα παιδιά μας με τους κάθε λογής Τάκηδες, με ή χωρίς… ρόμπες.
Αυτά και φυσικά κάθε περαιτέρω διάλογος με τον Τάκη κλείνει εδώ. Ο Βόλος έχει και άλλους… Τάκηδες να μοιράζονται «αγώνες» και «επαναστάσεις» και να απονέμουν, με άκρατη αυτοϊκανοποίηση, τα εύσημα μεταξύ τους».

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/135364/Panepistimio-Thessalias-Mpeos-kai-Xrusi-Augi-den-xoroun-se-timitiki-ekdilosi-gia-ton-agonisti-M-Glezo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.