8.10.18

Συγκέντρωση προσφύγων στο υπουργείο Μετανάστευσης

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης (Θηβών 196-198) πραγματοποιούν σήμερα στη 1 μ.μ. πρόσφυγες από το καμπ Μαλακάσας διεκδικώντας το δικαίωμα τους να ζήσουν στις πόλεις.

Οι πρόσφυγες τονίζουν ότι ο θάνατος ενός πρόσφυγα από τη Συρία στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας, μετά από σύγκρουση, έδειξε ότι οι συνθήκες ζωής είναι προβληματικές και η ζωή τους μπορεί να μπει σε κίνδυνο.
1.Έχοντας ξεφύγει από ένα πόλεμο θέλουμε ηρεμία και ασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας. Να μπορούμε να κυκλοφορούμε και να κοιμόμαστε σε ήρεμο περιβάλλον. Δεν υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη και συγκεκριμένη βοήθεια για τα προβλήματα που έχουν καθημερινά.
2.Δεν μπορούμε να ζούμε έξω από μια οργανωμένη κοινωνία για πάντα, σε σκηνές και σε κοντέϊνερ που καταστρέφουν την υγεία μας, σε περιοχή που δεν έχει συγκοινωνία, νοσοκομεία, υπηρεσίες. Γι αυτό θέλουμε να πάμε σε σπίτια η δομές φιλοξενίας μέσα σε πόλεις.
3. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν ένα μέλλον και γι αυτό τα θέλουμε να πάνε όλα σε σχολεία για να μάθουν ελληνικά και να μορφωθούν γενικά.
4. Θέλουμε την ένταξη μας στην κοινωνική ζωή χωρίς διακρίσεις. Δεν θέλουμε να ζούμε σε απομόνωση. Θέλουμε να έχουμε δουλειά, να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και τις καθημερινές συνήθειες ώστε να ζούμε μαζί ειρηνικά και αρμονικά με όλους.
Είμαστε πρόσφυγες και ζητάμε τα δικαιώματα μας. Ζητάμε την αλληλεγγύη σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.