30.10.18

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Τραμπουκισμοί και στην Ευελπίδων


Mπορεί ο Νίκος Μίχος να αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν ξέχασε όσα έχει μάθει τόσα χρόνια δίπλα στον Αρχηγό του, τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Χθες είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί, αλλά αναβλήθηκε, η δίκη για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10/7/2013, στην οποία ο ίδιος μαζί με τον Λαγό είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία ως επικεφαλής της εγκληματικής αυτής ενέργειας. Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Μίχος περίμενε έξω από τη δικαστική αίθουσα τον μάρτυρα Παναγιώτη Δριμυλή, τον οποίο είχαν χτυπήσει και τραυματίσει οι χρυσαυγίτες κατά την επίθεση στο «Συνεργείο», καθώς και τον Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής (στην οποία, ως γνωστόν, ο Μίχος επίσης δικάζεται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης).

Οπως καταγγέλλει ο Θ. Καμπαγιάννης, τη στιγμή που έβγαιναν από την αίθουσα -μέσα δηλαδή στο κτίριο 8 της Ευελπίδων- «ο κατηγορούμενος Μίχος με την κουστωδία του κινήθηκε απειλητικά» εναντίον τους, «ξεστομίζοντας απειλές και εκφράσεις υποκόσμου, προφανώς συναφείς με τις πολιτικές και κοινωνικές του συναναστροφές».

Και μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, στην προσπάθεια αυτή του Μίχου να εκφοβίσει τον μάρτυρα και τον συνήγορο, είχε και τη συνδρομή του αστυνομικού του συνοδού:«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο αστυνομικός συνοδός του υπόδικου Μίχου, που συμμετείχε στον τραμπουκισμό, επικαλούμενος μάλιστα την αστυνομική του ιδιότητα», αναφέρει ο Θ. Καμπαγιάννης, προσθέτοντας ότι «αφού ο Μίχος άκουσε αυτά που έπρεπε και κατάλαβε ότι κανείς δεν τον φοβάται, έβαλε την ουρά στα σκέλια και αποχώρησε».

Σημειώνεται ότι η δίκη του «Συνεργείου» αναβλήθηκε για τις 11/1/2019. Για την υπόθεση αυτή η «Εφ.Συν.» έχει αποκαλύψει σειρά ντοκουμέντων που αποδεικνύουν τη φυσική παρουσία του Λαγού και του Μίχου ως επικεφαλής του μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου που πραγματοποίησε την εγκληματική ενέργεια.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα απολύτως ενοχοποιητικά μηνύματα του Λαγού, καθώς και η συμμετοχή του βουλευτικού του αυτοκινήτου στην επίθεση, όπως και το φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τον Μίχο κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
«Θα λογοδοτήσουν»

«Αν ο Νίκος Μίχος εκνευρίστηκε επειδή έκατσε για λίγο στη θέση του κατηγορούμενου, στην επόμενη δικάσιμο που έρχεται να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του, γιατί τον περιμένει η επιμονή και υπομονή μας μέχρι την ετυμηγορία του δικαστηρίου», αναφέρει ο Παναγιώτης Δριμυλής, ενώ ο Θανάσης Καμπαγιάννης δηλώνει ότι «τα εγκληματικά στοιχεία του φασιστικού περιθωρίου δεν τρομοκρατούν κανέναν, και φυσικά δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν δικηγόρους και μάρτυρες μέσα στον χώρο των δικαστηρίων. Σύντομα θα καθίσουν στο εδώλιο. Και θα λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές τους πράξεις».

Συντάκτης: 
Γιάννης Μπασκάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.