20.10.18

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός του περιστατικού στη Μόρια- ΕΔΕ για τους τέσσερις

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τους τέσσερις αστυνομικούς που εμφανίζονται στο βίντεο με τη χυδαία συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στο στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια. Ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους οι τέσσερις αστυνομικοί, ενώ ο ένας εκ των τεσσάρων που εμφανίζεται να βρίζει αισχρά την γυναίκα τίθεται σε διαθεσιμότητα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών που εμφανίζονται στο βίντεο της ιταλικής τηλεόρασης RAI tg2 να «επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά» σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας πρόσφυγα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). 


Παράλληλα, οι τέσσερις αστυνομικοί ανακαλούνται στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα, ενώ ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου, που καθυβρίζει με αισχρό τρόπο μία ηλικιωμένη γυναίκα, τίθεται σε διαθεσιμότητα. Η ανακοίνωση συμπληρώνει πως η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της ΕΔΕ.

Το ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης που θα προβληθεί το βράδυ του Σαββάτου στις 00.15 (ώρα Ελλάδας) με τίτλο «Παγιδευμένοι στο νησί», μεταφέρει εικόνες ντροπής από μέσα από το κέντρο προσφύγων στη Μόρια, ενώ ακολουθεί την πορεία τους στα Βαλκάνια.


Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/135424/Se-diathesimotita-o-astunomikos-tou-peristatikou-sti-Moria--EDE-gia-tous-tesseris?fbclid=IwAR2OK2ULPscqDAF3j-GtSYt3crVJLEok92W39FhsukLL8wLw6uxx-xH8ptM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου