16.10.18

Επίθεση Τραμπ στους επιστήμονες που προειδοποιούν για την κλιματική αλλαγή


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε για «πολιτική ατζέντα» τους επιστήμονες που ασχολούνται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, αμφισβητώντας και πάλι το ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έχει σχέση με την αύξηση της θερμοκρασίας και την κλιματική αλλαγή στη γη. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει εκατομμύρια δουλειές για να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Τραμπ μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του CBS για την κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με ανθρώπινη παρέμβαση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, αποφεύγοντας αυτή τη φορά να χαρακτηρίσει «ανέκδοτο» το ζήτημα. Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να χαλάσει τρισεκατομμύρια προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει εκατομμύρια δουλειές.

«Νομίζω ότι κάτι συμβαίνει. Κάτι αλλάζει και θα αλλάξει και πάλι για να ξαναγίνει το ίδιο. Δεν πιστεύω ότι είναι φάρσα, νομίζω ότι υπάρχει μάλλον μια διαφορά: Αλλά δεν ξέρω ότι προκαλείται από τον άνθρωπο. Αυτό που θα πω είναι το εξής. Δεν θέλω να χάσω εκατομμύρια και εκατομμύρια δουλειές. Δεν θέλω να μπω σε μειονεκτική θέση». Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι θα αποχωρήσει απ' την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου