11.10.18

Ο Ρότζερ Γουότερς «ξαναχτύπησε» χαρακτηρίζοντας νεοφασίστα τον Μπολσονάρου [Βίντεο]

Ο ιδρυτής των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά στο πολιτικό του στόχαστρο βρέθηκε ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο, τον οποίο χαρακτήρισε νεοφασίστα και τον παρομοίασε με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον Βίκτορ Ορμπάν και την Μαρίν Λεπέν.

«Έχετε πολύ σημαντικές εκλογές σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Επομένως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος θέλετε να είναι ο επόμενος πρόεδρός σας», είπε ο Γουότερς ενώπιον ενός κοινού 45.000 ανθρώπων στο στάδιο Allianz του Σάο Πάουλο.

«Το ξέρω ότι δεν μου πέφτει λόγος, πέραν του ότι σε γενικές γραμμές είμαι κατά της αναβίωσης του φασισμού σε όλον τον κόσμο. Και καθώς πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα -και αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας με σεβασμό προς τον νόμο- θα προτιμούσα να μην με κυβερνά κάποιος που πιστεύει ότι η στρατιωτική δικτατορία είναι κάτι καλό. Θυμάμαι την κακή εποχή στη Λατινική Αμερική με τις στρατιωτικές δικτατορίες και ήταν φρικτό», είπε ο Γουότερς ξεσηκώνοντας πλήθος επευφημιών αλλά και... αποδοκιμασιών.

Σε κάποιο σημείο της συναυλίας, μάλιστα, ο Γουότερς καταφέρθηκε εναντίον του Μπολσονάρο προβάλλοντας το όνομα του σε μια οθόνη που βρισκόταν πάνω από τη σκηνή μαζί με τα ονόματα του Τραμπ, του Φάρατζ, του Ορμπάν και της Μαρίν Λεπέν και με την προειδοποίηση: «Ο νεοφασισμός βρίσκεται σε άνοδο».

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία την περασμένη Κυριακή εξασφαλίζοντας σχεδόν 50 εκατομμύρια ψήφους και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο στις 28 Οκτωβρίου τον υποψήφιο του Κόμματος των Εργατών, τον Φερνάντο Χαντάντ.

Είναι νοσταλγός της χούντας και έχει καταφερθεί ρατσιστικά κατά των γυναικών, των μαύρων αλλά και των ομοφυλόφιλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου