16.10.18

Δέσμευση Βίτσα για μεταστέγαση προσφύγων της Μαλακάσας


Τη δέσμευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα ότι θα υπάρξει λύση το αμέσως επόμενο διάστημα στο θέμα της μεταστέγασής τους, πήραν πρόσφυγες από τη Μαλακάσα, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα (Δευτέρα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, ζητώντας να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που είχε δώσει το υπουργείο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα μεταξύ αντιπροσωπείας των προσφύγων, παρουσία του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, του διευθυντή του γραφείου του υπουργού και του κ. Βίτσα. Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως θα μεταστεγαστούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες όσοι πρόσφυγες από τη δομή της Μαλακάσας το ζητήσουν, εφόσον φυσικά το δικαιούνται.

Από την πλευρά της ΚΕΕΡΦΑ, έγινε γνωστό ότι υπήρξε δέσμευση για μεταφορά 250 προσφύγων σε ξενοδοχεία της Κορίνθου, 169 προσφύγων σε διαμερίσματα που εντάσσονται στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία και άλλων 90 σε κατάλληλες δομές.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των προσφύγων μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου» σημειώνει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.