7.10.18

Η φάρσα του Banksy σε δημοπρασία [Βίντεο]

Άκρως απρόσμενη εξέλιξη είχε δημοπρασία ενός από τα πιο γνωστά έργά του  Banksy, του «Κοριτσιού με το μπαλόνι», από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, με τον διάσημο καλλιτέχνη να κάνει μια απίστευτη φάρσα σε όλους τους παριστάμενους.

Πιο συγκεκριμένα, λίγα δευτερόλεπτα αφότου το εν λόγω έργο πουλήθηκε έναντι το οποίο ξεπέρασε το 1 εκ ευρώ, αυτό άρχισε να αυτοκαταστρέφεται περνώντας μέσα από μηχάνημα κοπής κρυμμένο στην κορνίζα του.

Φαίνεται πως η αυτοκαταστροφή του έργου ήταν καλά σχεδιασμένη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος προέβαλε το γεγονός μέσω του λογαριασμού του στο Instagram με το σχόλιο «Going, going, gone…», που στη γλώσσα των δημοπρασιών σημαίνει «Πωλείται, πωλείται, πουλήθηκε...». Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πιο ακριβής μετάφραση θα ήταν μάλλον διαφορετική.




Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές αν το γεγονός της καταστροφής ρίχνει ή αυξάνει την αξία του έργου.
«Φαίνεται ότι την πατήσαμε», δήλωσε από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος των Sotheby’s και υπεύθυνος για τα έργα σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη, Άλεξ Μπράντζικ, ενώ παράλληλα ο οίκος σε ανακοίωση του σημειώνει πως «είναι σε συζήτηση με τον αγοραστή του έργου, που έχει σοκαριστεί από την εξέλιξη. Μελετάμε τα επόμενα βήματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.