19.10.18

Κάλεσμα της ΟΡΜΑ σε «καταδίκη των ναζί της ενέδρας» στον Πειραιά στις 7 Νοεμβρίου

Στις 7 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη για τη φασιστική ενέδρα που είχαν στήσει σε μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.) στα Δικαστήρια Πειραιά, με την οργάνωση να καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση ζητώντας την καταδίκη «των ναζί της ενέδρας». Παράλληλα, καταγγέλλει το εργοδοτικό «σωματείο» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, καλώντας να κλείσει η «ναζιστική γιάφκα "Αγ. Νικόλαος"».

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Μαΐου, μέλη της ΟΡΜΑ είχαν καταγγείλει πως δέχθηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες με σιδερολοστούς, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα και επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης στο Πέραμα. Όπως είχε καταγγείλει τότε η οργάνωση, ενώ βρίσκονταν στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα μοιράζοντας αντιφασιστικό υλικό, δέχθηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν προς το μέρος τους πέτρες και λοστούς. Στη συνέχεια, τα μέλη της ΟΡΜΑ κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταθέσουν μηνύσεις, όπου κατόπιν παρέμβασης του υπόδικου βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος, Παναγιώτη Λαγού, που έσπευσε στο πλευρό των χρυσαυγιτών, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές μόνον από την πλευρά της ΟΡΜΑ. 

«Στη γωνία λίγο πριν το «σωματείο» είδαμε ότι μας περίμεναν κοντά δέκα φασίστες. Ήταν περίπου οχτώ άτομα. Εμείς αποφασίσαμε ότι η παρέμβασή μας δεν θα σταματήσει και συνεχίσαμε περπατώντας από την απέναντι μεριά του δρόμου. Όταν φτάσαμε έξω από το «σωματείο» δεχτήκαμε την απρόκλητη επίθεση, με πέτρες, μπουκάλια γυάλινα και σίδερα, από τους φασίστες που έβγαιναν κατευθείαν μέσα από τα γραφεία τους. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να απωθήσουμε την επίθεση, αμυνόμενοι, γιατί ξέραμε ότι αν γυρίζαμε πίσω δεν θα είχε καλή έκβαση το να έχεις δέκα φασίστες πίσω σου με σίδερα» είχε δηλώσει μέλος της ΟΡΜΑ, σε συνέντευξη τύπου για το περιστατικό, που είχε μεταδόσει το Omniatv. 

Παράλληλα, περιέγραφαν την για το Α.Τ. Περάματος «μια κατάσταση "περάστε, κ. Λαγέ και κάντε κουμάντο". Αποδείχτηκε ότι αυτός που έκανε κουμάντο, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα και για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν ο Λαγός και όχι [ο διοικητής του Α.Τ.]».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, μέλη της πραγματοποίησαν παρέμβαση στα γραφεία της «VOUDOURIS LTD ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ» Βουδούρη και την «ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΕΠΕ» Βένιου, καταγγέλλοντας την επιχείρηση «απεργοσπαστικού μηχανισμού στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, συνεπικουρούμενοι και από τους ελάχιστους φασίστες που συνεχίζει να διατηρεί το εργοδοτικό "σωματείο" της Χρυσής Αυγής "Αγ. Νικόλαος"».



«Θα παρακολουθήσουμε μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ταξικού κινήματος το ρόλο που θα δοκιμάσουν να παίξουν στις επόμενες κινητοποιήσεις και θα κριθούν με αυτά τα περιεχόμενα. Ειδικά, ο Βενιός δεν μπορεί να διατηρεί ως εργοδηγό το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής και «Πρόεδρο» του ναζιστικού «σωματείου» Χρήστο Κυριτσόπουλο. Κάθε μισθός που λαμβάνει το κάθε φασιστικό στέλεχος είναι ματωμένα χρήματα. Είναι πριμοδότηση των δολοφονιών και τραυματισμών που έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή. Η μισθοδοσία του κάθε ναζιστικού στελέχους αποτελεί ευθεία χρηματοδότηση εγκληματικής οργάνωσης και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί από το ταξικό κίνημα» τονίζουν, μεταξύ άλλων, ενώ κάνουν ειδική αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στην COSCO.

«Μετά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πλέον στην Cosco επιχειρείται να στηθούν εργοδοτικοί – απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, ώστε να διαλύσουν τις ταξικές ενώσεις των εργαζομένων και σε αυτή τη στρατηγική θα βρουν υποστήριξη στους φασιστικούς θυλάκους που προσπαθούν να επιβιώσουν. Η ανασυγκρότηση του ταξικού κινήματος και η υπεράσπιση του αντικαπιταλιστικού οράματος θα πρέπει να συγκρουστεί άμεσα και νικηφόρα με τους αντιδραστικούς – ακροδεξιούς μηχανισμούς και οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή τη μάχη» αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας σε αντιφασιστική συγκέντρωση την ημέρα της δίκης, 7 Νοεμβρίου, στα Δικαστήρια Πειραιά»

«Καταδίκη των ναζί της ενέδρας. Η σκευωρία θα καταπέσει - Πλήρης αθώωση των αντιφασιστών κατηγορούμενων. - Η ναζιστική γιάφκα “Αγ. Νικόλαος" θα κλείσει» καταλήγει το κάλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.