5.10.18

Πάνω από 300 συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Κάβανο

Στη σύλληψη περισσότερων από 300 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και η γνωστή κωμικός Έιμι Σούμερ, προχώρησε χθες η αστυνομία έξω απ' το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, καθώς διαδήλωναν κατά της υποψηφιότητας του Μπρετ Κάβανο.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Πιστεύουμε την Κριστίν Φορντ» και «Έτσι είναι η δημοκρατία» εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τον «εκλεκτό» του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, τον οποίο «βγάζει λάδι» η έρευνα του FBI για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης από τρεις γυναίκες. Αν και λεπτομέρειες για το τι περιέχει δεν έχουν γίνει γνωστές, οι Ρεπουμπλικάνοι αφήνουν να διαρρεύσει ότι «δεν έχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του», ενώ οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν παρεμβάσεις του Λευκού Οίκου.
Για σήμερα είναι προγραμματισμένη μια προκαταρκτική ψηφοφορία στη Γερουσία, ενώ η τελική ψηφοφορία πιθανότατα θα γίνει το Σάββατο.
Όπως σημειώνει το Associated Press Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές - «κλειδιά» παραμένουν αναποφάσιστοι εν μέσω των σοβαρών καταγγελιών και των διαδηλώσεων που έχουν διχάσει την κοινή γνώμη.


Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μεν την πλειοψηφία στην Γερουσία αλλά με διαφορά μόλις δύο ψήφων.
Τόσο ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, όσο κι άλλα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων έχουν τους λόγους τους για να είναι αισιόδοξοι, μετά τις ενθαρρυντικές σε αρχικό στάδιο, δηλώσεις που έκαναν οι Γερουσιαστές Τζεφ Φλέικ από την Αριζόνα και Σούζαν Κόλινς από το Μέιν, σχετικά με την αναφορά του FBI, σχολιάζει το Politico.
Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι είδαν την έρευνα του FBI ως μία ουσιαστική δικαίωση του Κάβανο απέναντι στις καταγγελίες των δύο γυναικών, για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά.
Από την άλλη μεριά, αναποφάσιστος παραμένει κι ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζο Μάντσιν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι αισιοδοξούν ότι θα δώσει στον Κάβανο την μοναδική ψήφο υποστήριξης που θα λάβει από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Χθες το βράδυ, ο Κάβανο έκανε μία άμεση έκκληση για την επικύρωση του διορισμού του, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal.
«Ήμουν πολύ συναισθηματικός την Πέμπτη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Είναι ενδεχόμενο να υπήρξα υπερβολικά συναισθηματικός, μερικές φορές. Γνωρίζω ότι ο τόνος μου ήταν οξύς και είπα κάποια πράγματα, τα οποία δεν θα έπρεπε να είχα πει».
Ωστόσο, είναι απίθανο ότι ο τόνος που είχε ο Κάβανο στην κατάθεσή του, θα καθορίσει και την τύχη της επικύρωσης του διορισμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.